Augustinus College
Image default
Auto’s en Motoren

Sleutel kwijt? Bel een slotenmaker!

 Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, blijft ook voor onze eigen bevolking een populaire plek voor een dagje uit en niet voor niets. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in Amsterdam wel doen, zien of ervaren. Of het nu gaat om een bezoekje aan het museum, de prachtige wassen beelden in madame tussauds of een wandeling over de wallen. in Amsterdam kan het allemaal. Vooral wanneer je besluit een aantal dagen te gaan, heb je alle tijd om de mooiste plekjes te kunnen bewonderen. Toch is het voor velen een flinke afstand om te overbruggen. Gelukkig kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer, maar is het met de auto ook prima te doen. Echter zijn er met de auto wel een aantal praktisch en ook vooral handige tips waar je rekening mee moet houden. Welke dat zijn, vertellen we je hier.

 

Het parkeren is ontzettend duur

 

Wil je liever niet zo heel erg ver lopen, dan zit er niets anders op dan je auto in het centrum van Amsterdam te parkeren. Als er al überhaupt plek is, moet je niet schrikken wanneer de parkeermeter aangeeft dat het tarief meer dan 5 euro per uur is. Amsterdam is niet voor niets één van de duurste steden als het aankomt op het parkeren. Mede daarom doe je er dus ook verstandig aan om je auto wat verder weg te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld naar Amsterdam-Oost rijden en je auto daar neerzetten. Doe dit echter wel op een parkeerplaats, want de kan dat anders de slotenmaker Amsterdam Oost eraan te pas moet komen is vrij groot. Het zal immers niet de eerste keer zijn dat de slotenmaker Amsterdam oost het slot van een auto moet herstellen omdat deze is geforceerd. Kortom, voorkom dat jij de slotenmaker Amsterdam oost nodig hebt en parkeer je auto op een beveiligd terrein. 

 

Heb je een diesel?

 

Heb je een diesel, dan kom je de stad niet in. Ook in Amsterdam wordt er namelijk gebruik gemaakt van zogeheten milieu zones. Doe je dit toch dan riskeer je een fikse boete en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je kunt er dan beter voor kiezen om de auto in een stad verderop te zetten en de trein, tram of metro te pakken. Die zetten je namelijk in hartje Amsterdam af, zodat jij niet alleen geen boete krijgt, maar ook nog eens flink bespaard op de parkeerkosten. Gezien deze in Amsterdam flink kunnen oplopen, is een kaartje voor het openbaar vervoer in verhouding natuurlijk te verwaarlozen. Je doet er dus goed aan om eerst te kijken hoe de regels zijn en tot hoever jij met een dieselauto mag, alvorens je uiteindelijk de keuze maakt hoe je naar het centrum toe wilt.

 

Bron: https://slotenmakeramster-dam.nl