Augustinus College
Image default
Kinderen

Middelbare school kiezen voor je kind

Op veel plekken in Nederland beginnen langzamerhand de zomervakanties. Als je kind nu in groep 8 zit, is er een grote kans dat je al een keuze hebt gemaakt naar welke middelbare school je zoon of dochter gaat. Wanneer je kind in groep 7 zit, wordt het na de zomervakantie zeker tijd om langzaam te gaan oriënteren. De juiste keuze voor een middelbare school kan best lastig zijn en er komt veel bij kijken, hoe zorg je dat je de juiste keuze maakt voor je zoon of dochter? Ik heb een paar belangrijke punten uitgezocht om rekening mee te houden. 

School locatie en omgeving
Het is handig om te kijken of de school dichtbij jullie huis zit en of het op fietsafstand zit. Je zoon of dochter wilt natuurlijk zelf naar school kunnen fietsen. En bekijk daarbij ook hoe veilig deze fietsroute is. Daarnaast is het ook goed om de omgeving van de school te bekijken. 

Sfeer van de school
Je wilt natuurlijk dat je kind zich goed en veilig voelt op zijn of haar nieuwe school. Bekijk daarom goed hoe het gebouw is ingericht, hoe groot is het gebouw? En de hygiëne op de school is natuurlijk ook goed om te bekijken. Ook zijn de leraren goed om kennis mee te maken, wat voor leerkrachten zijn het? En misschien wel het belangrijkste: hoe voelt je kind zich bij de school? Krijgt je zoon of dochter een prettig gevoel als zij door de school lopen of juist niet? 

Soorten onderwijs
Niet alleen bij basisscholen maar ook bij middelbare scholen is er keuze uit openbare en bijzondere scholen. Ga dus goed na wat er bij jouw kind past. Daarnaast is er natuurlijk verschil in het voor onderwijs qua niveau. Vaak wordt dit vastgesteld door middel van een advies door de basisschool.  

Onze zoon gaat na de zomervakantie beginnen op het SvPO. Dit is een school voor Persoonlijk Onderwijs. De kleine klassen, huiswerkbegeleiding en persoonlijke aandacht spreken ons enorm aan. Onze zoon heeft er dan ook veel zin in om hier een leuke schooltijd tegemoet te gaan!