Augustinus College
Image default
Kinderen

Speelgoed dat een hoogwaardig kinderdagverblijf moet hebben

Speelgoed is een essentieel onderdeel van een kinderdagverblijf Rotterdam. Sterker nog, hoe meer speelgoed, hoe meer mogelijkheden je kinderen hebben om fantasierijk te zijn en hun eigen wereld te creëren. In dit artikel leer je meer over het soort speelgoed dat een kwalitatief hoogstaand kinderdagverblijf zou moeten hebben.

Kunst en ambacht

In een kinderopvang kan knutselen een leuke methode zijn om jongeren de hele dag actief te houden. Terwijl ze ook de groei van hun fijne motoriek, het vermogen om problemen op te lossen en hun creatieve expressie bevorderen. Het is vermakelijk om te zien hoe kinderen trots hun werk aan hun ouders laten zien wanneer het tijd is om ze op te halen. Enkele van de basisartikelen voor kunst en handwerk zijn: in water oplosbare verf, kleurrijk knutselpapier, een veiligheidsschaar, een schildersezel, kleurpotloden, lijm (zowel flesjes als lijmstiften) en stickers

Speelgoed dat de fijne motoriek bevordert

Fijne motoriek is nodig voor taken zoals schrijven, eten, knippen met een schaar, aankleden en voorwerpen vasthouden. Jonge kinderen die deze bewegingen al vroeg leren, zullen beter toegerust zijn om complexere taken te leren naarmate ze ouder worden. Kinderen zullen deze vaardigheden op natuurlijke wijze ontwikkelen als een kinderdagverblijf hen boeiend speelgoed en activiteiten biedt. Hier zijn wat leuke voorbeelden van speelgoed dat de fijne motoriek van je kind zal helpen: zintuiglijke bakken (met zand, waterparels, enz.), speelgoedauto’s, kleine schuimballen, duwauto’s, lego en houten blokken.

Speelgoed om buiten te spelen

Elk kind vindt het heerlijk om buiten te spelen. Buiten spelen stimuleert niet alleen lichamelijke activiteit, maar helpt jonge kinderen ook om hun motoriek te ontwikkelen. Ze leren ook hoe ze goed met anderen kunnen spelen, spullen kunnen delen en creativiteit kunnen bevorderen. Het helpt kinderen ook om al hun overtollige energie kwijt te raken die zich ophoopt terwijl ze de hele dag binnen zitten. Vooral als een kinderdagverblijf wat tijd vrijmaakt voor vrije speeltijd buiten het klaslokaal. Om vuil en andere viezigheid zoveel mogelijk buiten te houden, is het voor een kinderdagverblijf van cruciaal belang om speelgoed voor binnen en buiten duidelijk gescheiden te houden. Een paar voorbeelden van het basis speelgoed voor buiten dat een kinderdagverblijf zou moeten hebben, zijn: zandbak, sproeiers, biologisch afbreekbaar krijt, hoelahoep, bellenblaas, plastic schepjes, kasteelvormen en emmers.