Augustinus College
Image default
Kinderen

Is uw kind klaar voor een tablet?

Tablets zijn een steeds populairder apparaat geworden voor zowel volwassenen als kinderen. De iPad en andere vergelijkbare apparaten kunnen kinderen een breed scala aan voordelen bieden, waaronder toegang tot educatieve inhoud, games en amusement. Over het algemeen zijn tablets veel goedkoper dan desktopcomputers of laptops, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor ouders die hun kinderen toegang willen geven tot de nieuwste technologie zonder de bank te verslaan. Mocht je het nog niet zien zitten je kind op de iPad te laten dan kun je ook kiezen voor een kindertablet.

Een tablet is veel draagbaarder dan een laptop of desktopcomputer, waardoor uw kind deze gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Tabletten zijn er in verschillende maten, zodat u er gemakkelijk een kunt vinden die perfect is voor de behoeften van uw kind. Bovendien worden ze geleverd met batterijen die lang meegaan en die niet vaak hoeven te worden opgeladen, zoals veel laptops doen. Bovendien is touchscreen-navigatie vaak gemakkelijker en sneller dan navigeren met een muis of trackpad op traditionele computers.

Geschiktheid voor leeftijd

In de 21e eeuw wordt technologie steeds belangrijker in ons leven. Met de vooruitgang op het gebied van mobiele en tablettechnologieën kan het moeilijk zijn om te beslissen wanneer het juiste moment is om uw kinderen kennis te laten maken met een tablet. Het hebben van een tablet kan een geweldig leermiddel zijn voor peuters, maar ze lopen ook het risico van overmatige blootstelling aan het wereldwijde web. Het is belangrijk dat ouders de voor- en nadelen begrijpen van het laten gebruiken van een tablet door hun kinderen voordat ze die beslissing nemen. Voor jonge kinderen is het aan te raden een kindertablet zoals de DEPLAY kids tablet te kopen. Hiermee bepaal je als ouder waar je kind gebruik van mag maken en voor hoe lang.

Educatieve apps

Tablets worden steeds populairder bij zowel kinderen als ouders. Met een breed scala aan educatieve apps die kunnen worden gedownload, kan het verleidelijk zijn om uw kind een tablet te kopen om thuis leren te stimuleren. Maar is je kind echt toe aan een eigen tablet?

Bij de afweging of uw kind al dan niet klaar is voor zijn eigen kindertablet, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. De eerste is leeftijd – tablets zijn het meest geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Ten tweede moet u rekening houden met de volwassenheid van uw kind en of het op verantwoorde wijze met een eigen apparaat om kan gaan. Denk ten slotte na over wat voor soort educatieve apps voor hen geschikt zijn. Sommige vereisen meer geavanceerde vaardigheden dan andere, dus zorg ervoor dat je iets geschikts kiest dat hen niet zal frustreren.

Conclusie: maak een weloverwogen beslissing

Tegenwoordig overwegen steeds meer ouders het idee om hun kinderen een tablet te geven. Voor veel ouders is het moeilijk om te beslissen of de tijd rijp is voor hun kind om een tablet te kopen. Het is essentieel voor ouders om het volwassenheidsniveau van hun kind te analyseren om te beslissen of ze klaar zijn voor een kindertablet. Met een kindertablet heb je de mogelijkheid je kind alleen toegang te geven tot bepaalde apps en ook voor een bepaalde tijd. Dat is extra veilig en goed om je kind zo aan een tablet te laten wennen.