Augustinus College
Image default
Kinderen

De voordelen van technisch speelgoed

Heel veel kinderen spelen naarmate ze ouder worden op een andere manier met hun speelgoed, en zodoende kan het een uitkomst zijn om ook andere soorten speelgoed voor ze te kopen: denk hierbij bijvoorbeeld aan handig technisch speelgoed. Dit type speelgoed is vaak ontwikkeld voor wat oudere kinderen, en zorgt ervoor dat zij hun nieuwsgierigheid in een wat gecontroleerde manier kunnen botvieren. Daarnaast vinden veel kinderen dit ontzettend interessant omdat ze kunnen ontdekken hoe bepaalde systemen werken, waarmee ze zaken in de echte wereld beter op hun plek kunnen zetten.

Elektrisch speelgoed

Een van de soorten van technisch speelgoed is het elektrische speelgoed. Hier gaat het niet om speelgoed dat op elektriciteit werkt, maar speelgoed dat kinderen laat zien hoe elektriciteit werkt. Hier zijn veel soorten van, waarbij het vaak gaat om simpele constructies die bijvoorbeeld aan de hand van een motor een helikopterblad doen laten draaien. Het mooie van dit type speelgoed is dat het vaak gedemonteerd kan worden, en dat kinderen er dus ook vaak mee kunnen experimenteren. Hier kunnen ze ontzettend veel van opsteken, en omdat dit voor veel kinderen een vrij nieuw concept is, kan dit ze ook uren zoet houden.

Mechanisch speelgoed

Een andere vorm van technisch speelgoed is het mechanische speelgoed. Hierbij gaat het niet om elektriciteit leren kennen, alhoewel er wel gebruik van kan worden gemaakt, maar gaat het vooral om het leren kennen van de mechanische wereld. Hierbij kan men denken aan allerhande tandwielen, radertjes en veren, waarmee verrassend diepgaande projecten mee kunnen worden gemaakt. Ook hierbij geldt dat het zo goed als altijd te demonteren valt, waardoor kinderen naar hun hartenlust kunnen experimenteren en waardoor ze vrij gemakkelijk ingewikkelde mechanische constructies kunnen bouwen. Vaak gaat dit type speelgoed ook verrassend lang mee, doordat het primair van metaal is gemaakt, waardoor sommigen er jarenlang plezier van kunnen hebben.