Augustinus College
Image default
Mode en Kleding

Een paar haarproducten

Er zijn veel verschillende soorten haarproducten die gebruikt kunnen worden, maar de meeste mensen gebruiken er maar een paar van. Het merendeel van de mensen probeert maar een paar haarproducten om vervolgens de rest van het leven één of twee haarproducten te gebruiken. Dit kan als gevolg hebben dat sommige mensen nooit het perfecte haarproduct vinden. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat zij wat informatie krijgen over alle haarproducten, zodat ook zij de juiste haarproducten kunnen gebruiken.

 

Pomade is een bijzonder veelzijdig product. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er pomades zijn die gebaseerd zijn op verschillende basissen. Pomades op olie-basis zijn gemaakt op basis van vet of petroleum. Het nadeel hieraan is dat olie en petroleum met het uitwassen natuurlijke oliën mee kunnen nemen uit het haar, wat het haar is een slechte staat achterlaat. Ook kan het vet of het petroleum in de poriën gaan zitten, wat kan leiden tot puisten. Pomades op water-basis zijn wat minder sterk en houden een kapsel minder sterk vast, maar ze blokkeren de poriën niet en ze wassen uit zonder natuurlijke oliën mee te nemen. Pomades zijn vooral geschikt voor gekamde kapsels en voor wat dikker haar.

 

Pasta is een product dat eigenlijk gebruikt kan worden voor elk soort haar. Ze zijn gemaakt op waterbasis en zijn dus makkelijk om uit te wassen. Ze zorgen ervoor dat het haar goed in vorm wordt gehouden, wat ook betekent dat het niet mogelijk is om het kapsel aan te passen nadat de pasta is gedroogd.

 

Crème kan heel goed gebruikt worden om het haar glansrijk te maken. Ook kunnen ze voedingsrijk zijn voor het haar, omdat er veel voedingsstoffen en mineralen in zitten. Ze horen niet gebruikt te worden om het haar op zichzelf vast te houden. Je kan crème beter gebruiken om het haar te laten glanzen en daarna een haarproduct te gebruiken dat het haar meer vorm geeft.

 

Voor meer informatie naar een kapper Delft of een kapsalon in delft gaan.

 

https://www.onekappers.nl/