Augustinus College
Image default
Mode en Kleding

Regenlaarzen van de binnenkant reinigen

Sokken dragen
Ten eerste: draag altijd een sok bij je laarzen. Sokken zijn gemaakt om geur en vocht te absorberen, dus houd daar rekening mee.

Regenlaarzen houden water buiten en houden water binnen… ze zijn ontworpen om ondoordringbaar te zijn voor water. Dus, als je geen sokken draagt en water in je regenlaarzen krijgt, klots je de hele dag en kun je ook thuiskomen met een geval van schimmel. En laat je natte sokken nooit in de laarzen drogen, dat zal zeer zeker schimmel en meeldauw doen ontstaan, en niet te vergeten je achterlaten met één kostbaar ruikend paar laarzen.

Tijd om te luchten
Regenlaarzen zijn vaak gevoerd met Nylon en hebben wel enige tijd nodig om te drogen. Als die van jou doorweekt zijn, moeten ze gelucht en gedroogd worden. Doe dit in een koele, droge omgeving en geef ruim de tijd om dit te laten gebeuren, waarschijnlijk 24-48 uur. Goede dingen (zoals droge, niet-melige laarzen) komen tot hen die wachten.

Wat je kunt doen om vocht te absorberen en te helpen bij het drogen en verwijderen van geurtjes is een bosje krantenpapier verfrommelen en de laarzen ermee opvullen (een beetje zoals wanneer je schoenen past en je reusachtige propjes papier uit de schoenen moet halen).

Van tijd tot tijd kun je azijn en water (een 50/50 oplossing) lichtjes in de laars nevelen om geurtjes te doden en de voering schoon te maken. Als de binnenkant beneveld is, neem je een doek en veeg je de binnenkant uit, waarbij je je vooral op de teen- en hielzones richt. Laat de laarzen op een koele en droge plaats 24-48 uur drogen. Als je bang bent dat azijn je laarzen doet stinken, niet doen. De geur van azijn vervliegt snel en komt nooit meer terug om je te achtervolgen.

Ben jij op zoek naar goede laarzen voor je kind? Kijk dan eens naar Bergstein laarzen!