Augustinus College
Image default
Internet

Wat is online marketing?

Wil je online meer succes boeken in de verkoop van je product of dienst? Dan is online marketing een belangrijk instrument. Met online marketing bereik je veel potentiële klanten die je anders nooit zouden vinden. Daarnaast is online marketing ook nog eens goedkoop in vergelijking met traditionele reclamecampagnes. In dit artikel leggen we uit wat online marketing precies is en geven we enkele strategieën waarmee je direct aan de slag kunt.

De eerste stappen bij online marketing

Allereerst is het belangrijk om te weten wat online marketing precies is. Online marketing is het gebruik van online kanalen om jouw product of dienst te promoten. Hierbij kun je denken aan een eigen website of webshop laten ontwikkelen, maar ook social media en zoekmachines zijn onderdeel van online marketing. Een goede online strategie maakt gebruik van alle beschikbare online kanalen om jouw doelgroep op verschillende manieren te bereiken.

Een eigen website is dé basis voor elke online strategie. Een website is jouw online visitekaartje en een belangrijk onderdeel van online marketing. Jouw website moet aantrekkelijk zijn voor bezoekers en makkelijk te vinden in zoekmachines. Wanneer je nog geen eigen website hebt, is het dus tijd om hierin te investeren. Heb je al een website? Dan kun je deze altijd verbeteren door bijvoorbeeld een blog toe te voegen of relevante keywords toe te passen in de content.

Social media marketing

Social media is een ander onderdeel van online marketing. Met social media bereik je jouw doelgroep op een informele en snelle manier. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig updates posten over nieuwe producten of diensten, maar ook artikelen delen op social media. Zorg ervoor dat je actief bent op de social media kanalen die relevant zijn voor jouw bedrijf of branche.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Naast een eigen website en social media is zoekmachineoptimalisatie (SEO) een belangrijk onderdeel van online marketing. Zoekmachineoptimalisatie is het proces waarbij je jouw website optimaliseert voor zoekmachines, zodat deze makkelijker te vinden is in zoekresultaten. Wanneer je bovenaan in de zoekresultaten staat, krijg je meer bezoekers op je website en ben je dus ook sneller zichtbaar voor potentiële klanten.