Augustinus College
Image default
Internet

Hoe een nieuwe domeinnaam te kiezen?

Als u zich op een gedeelde server bevindt, zou u toegang moeten hebben tot de WHOIS-server en kunnen zien wie het domein heeft geregistreerd. Gewoonlijk is er een WHOIS-opdrachtbalk in uw webbrowser. Als u Windows gebruikt, bevindt de WHOIS-optie zich in het startmenu of configuratiescherm. Meestal wanneer u dit bezoekt. WHOIS, je ziet een voortgangsbalk met de details over de whois die wordt aangevraagd. Als u een domein ziet dat u herkent, kunt u doorgaan en de details typen. 

Als de gegevens die u zoekt echter niet in het WHOIS-record staan, moet u wellicht een andere methode gebruiken om erbij te komen. Een manier is om naar uw favoriete zoekmachine te gaan en een zoekopdracht uit te voeren op het gewenste domein. U zult waarschijnlijk verschillende sites vinden die de domeinnaam hebben die u zoekt. Meestal kunt u op een ervan klikken om naar de WHOIS-server te gaan en te zien wie de eigenaar is van het domein. 

Als dit echter niet werkt, moet u de URL van de WHOIS-server ophalen en deze in de browser invoeren.

Wees hierbij voorzichtig. Soms moet u schuine strepen (/) voor de domeinnaam plaatsen omdat de meeste programma’s niets anders toestaan dan de rootdomeinnaam om in de URL te verschijnen. Als er een foutmelding is dat het domein dat u probeert te krijgen niet bestaat, moet u het domein wellicht zelf maken 

Zodra u de WHOIS-informatie voor de domeinnaam kent, kunt u controleren wat mijn domeinnaam is.

De meeste mensen doen dit graag bij domeinregistreerders of webhostingsites. Als u nieuw bent met het gebruik van domeinnamen, wilt u misschien beginnen met een gratis hostingsite totdat u zich meer op uw gemak voelt bij wat u doet. Als er niets gebeurt wanneer u probeert te controleren wat mijn domeinnaam is, moet u de domeinnaam registreren zodat u een permanente naam krijgt die is gekoppeld aan uw internetprotocoladres. 

Als u merkt dat iemand anders uw oude domein gebruikt, is de kans groot dat ze een andere naam gebruiken die dezelfde is als die van u of erg op elkaar lijkt. Om erachter te komen wie de eigenaar is van een domeinnaam, kunt u contact opnemen met de registrar en deze vragen. Of u kunt een zoekopdracht uitvoeren op Google en de domeinnaam typen waarin u geïnteresseerd bent en kijken wat er naar boven komt. Wees voorzichtig, want er zijn veel spammers die nepnamen registreren, zodat ze u bang kunnen maken om te betalen voor domeinnamen die u niet nodig heeft. Zodra u een domeinnaam heeft, moet u altijd onthouden waar u deze vandaan heeft en deze nooit met iemand delen.

Bezoek deze website  hier EIGEN-DOMEIN