Augustinus College
Image default
Vervoer en transport

Op en rondom de Nederlandse spoorwegen wordt hard gewerkt

Werkzaamheden aan het spoor. Nou niet bepaald iets waar treinreizigers op staan te wachten. En toch zijn deze werkzaamheden noodzakelijk om het hedendaags openbaar vervoer op het spoor te houden. Met een druk en complex spoornetwerk in Nederland vraagt onderhoud hiervan flink wat tijd en energie. Spooronderhoud wordt uit handen genomen door zowel specialisten als speciale machines. Deze staan bekend als spoorhoogwerkers en worden ingezet om rijdraad, bovenleidingen, wissels en dwarsliggers te vervangen of te repareren. Een tijdrovend proces waar met precisie aan gewerkt zal moeten worden om de kwaliteit van het spoor te behouden.

Waarom spoorwerkzaamheden zo belangrijk?
Zowel verre als korte afstanden met de trein brengen u van a naar b. Dagelijks reizen voortdurend treinen door het hele land van Groningen tot aan Limburg. Enige slijtage op en rondom het spoor zal zich ongekend laten zien. Controle en onderhoud aan het spoor is daarom uiterst belangrijk om het treinverkeer zo min mogelijk te hinderen. Dit wil soms betekenen dat er bepaalde reizen komen te vervallen. Maar er wordt ook gekeken naar oplossingen zoals een omleiding. Dit is alleen mogelijk als spoorwerkzaamheden voort worden gezet. Het vertrouwen van de trouwe treinreizigers is uiterst belangrijk en zal altijd rekening mee gehouden worden.

Vervanging van GP portalen en rijdraad
GP portalen zijn de bogen waar de treinen onderdoor rijden. Deze beschikken over rijdraad waar de trein zijn vermogen af tapt. Omdat deze onderdelen op gevaarlijke hoogtes vastgebonden zitten en onder spanning staan wordt gebruik gemaakt van spoorhoogwerkers. Deze zijn uit te bereiden met liften om gemakkelijk en veilig te werk te gaan. Benodigde materialen en machines zijn te huren en te gebruiken onder veiligheidsvoorschriften. Dit zal altijd toegelicht en voorgeschreven worden. De rijdraad en GP portalen vervangen laat u over aan de professionals.

Voor deskundig advies gaat u naar een allround specialist voor spooronderhoud
In al uw spoorwerkzaamheden of voor al uw spooronderhoud kunt u volledig ontzorgd worden. Dag en nacht wordt gewerkt aan storingsdiensten en werkzaamheden aan het spoor. U kunt machines huren voor zowel lange als korte termijn projecten. Het is ook mogelijk om spoormachines inclusief ervaren professionals te huren. Deze beschikken allemaal over erkende diploma’s en zijn in het bezit van een geldig VCA-certificaat. Gegarandeerde veilige machines en volledig betrouwbare professionals. Neem vandaag nog contact op met een allround specialist op het gebied van onderhoud aan het spoor.