Augustinus College
Financieel

Kasboekje

Een kasboekje werd vroeger door ondernemingen gebruikt om de inkomsten en uitgaven bij te houden. Nu gebruiken ondernemingen veel geavanceerdere computerprogramma’s hiervoor maar het kasboekje wordt nog steeds gebruikt. Nu zijn het vooral de particulieren en zelfstandige ondernemers die het gebruiken.

Vooral het gebruik van het kasboekje onder particulieren is in de afgelopen jaren toegenomen. Het begon zo een tien jaar geleden dat steeds meer Nederlanders gebruik gingen maken van het kasboekje voor het bijhouden van het inkomen en uitgaven. Zo werd het mogelijk om een overzicht te krijgen van wat er wordt uitgegeven in het huishouden.

Het gebruiken van het kasboekje heeft dan ook veel Nederlanders geholpen om uit schulden te blijven of om uit schulden te komen. Door een overzicht te krijgen van de uitgaven met de kasboekje is het mogelijk om geld te besparen. Als je weet wat je uitgeeft weet je ook waarop je geld kunt besparen.

Zelfstandige ondernemers maken ook nog steeds gebruik van het kasboekje voor het bijhouden van de inkomsten en uitgaven. Door de kleine administratie werkt het kasboekje vaak beter en neemt minder tijd in beslag. Het is bovendien ook vaak goedkoper voor de kleine ondernemer om gebruik te maken van de kasboekje.