Augustinus College
Image default
Financieel

4 manieren om de laagste tarieven voor een persoonlijke lening te krijgen

Deze tips kunnen ervoor zorgen dat u niet te veel betaalt voor uw persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening kan een goede optie zijn als u geld moet lenen, omdat dit soort schulden doorgaans minder duur zijn dan veel alternatieven.

De meeste persoonlijke leningen hebben een lagere rente dan creditcards. En als je kiest voor een persoonlijke lening met een vaste rente, kom je niet voor verrassingen te staan. Uw tarief blijft hetzelfde zolang u uw schuld terugbetaalt. En u weet vanaf het begin precies hoeveel rente u betaalt gedurende de tijd dat u leent.

Als u echter heeft besloten een persoonlijke lening af te sluiten, moet u zich ervan bewust zijn dat er is grote variatie in rentetarieven en voorwaarden van de ene geldschieter naar de andere. Daarom moet u zorgvuldig rondkijken en er zeker van zijn dat u er alles aan doet om de meest betaalbare lening te krijgen.

Dat houdt ook in dat u deze vier tips volgt om maximaal in aanmerking te komen voor een lening scherp tarief. Deze tips zijn afkomstig van https://minilening-zonder-bkr.nl/ waar nog veel meer tips zijn te vinden rondom meerdere onderwerpen.

1. Kijk rond bij verschillende kredietverstrekkers

Terwijl u leert hoe persoonlijke leningen werken, zult u er misschien versteld van staan hoeveel rentetarieven variëren van de ene persoonlijke leningverstrekker tot de andere. Neem geen genoegen met een lening alleen omdat deze afkomstig is van een bank waarmee u zaken doet of omdat deze betaalbaar lijkt. Vraag offertes aan van ten minste drie kredietverstrekkers — en idealiter van zoveel mogelijk.

Ontvang uw offertes van verschillende soorten kredietverstrekkers — inclusief lokale banken, nationale banken, kredietverenigingen en online kredietverstrekkers. Zorg ervoor dat u de totale leenkosten vergelijkt en zoek naar de kredietverstrekker die in het algemeen het beste tarief en de beste voorwaarden biedt, rekening houdend met rente en andere kosten.

2. Zorg ervoor dat uw kredietscore in goede staat is

Uw kredietscore heeft ook een grote invloed op hoeveel een persoonlijke lening u kost. Als u een goede of uitstekende kredietscore heeft, zou u in aanmerking moeten komen voor de beste tarieven die kredietverstrekkers bieden, omdat zij u zullen zien als een kredietnemer met een laag risico.

Hier leest u hoe u uw krediet in fooi kunt krijgen: topvorm voordat u een lening aanvraagt:

  • Bekijk uw kredietrapport op fouten en zorg dat eventuele fouten zo snel mogelijk worden gecorrigeerd. Weten waar je op moet letten? Kijk hier https://leningmetbkr.com/

  • Probeer zoveel mogelijk van uw schuld af te lossen om uw krediet gebruiksratio te verbeteren

  • Vraag aan crediteuren een record te verwijderen van late betalingen of andere problemen uit het verleden als u gewoonlijk op tijd heeft betaald

Hoe meer u uw krediet voordat u een persoonlijke lening aanvraagt, hoe lager uw tarief zou moeten zijn.

3. Leen niet meer dan u nodig heeft

In de ogen van een geldschieter kan het lenen van een grote som geld u een riskante klant maken. Kredietverstrekkers zetten meer geld op het spel. En de kans is groter dat u de hoge betalingen die gepaard gaan met een grote lening niet kunt doen.

Als gevolg hiervan is de kans groter dat u uw leenverzoek op een redelijk niveau houdt in aanmerking komen voor een lening tegen een lager tarief. Bovendien betekent een lager leengeld ook dat u rente moet betalen over een kleiner bedrag, dus dat bespaart u geld. En het zal gemakkelijker zijn om het geleende bedrag af te betalen, aangezien elke betaling niet zo hoog zal zijn.

4. Leen niet langer dan nodig

Lenten met een langere looptijd beschouwen kredietverstrekkers ook als risicovoller. Immers, als je de tijd hebt opgerekt die nodig is om de schuld terug te betalen, is de kans groter dat er iets mis gaat gedurende die langere periode.

Om je rentetarieven betaalbaarder te houden, houd uw aflossingstermijn zo kort mogelijk gezien de maandelijkse betalingen. Dit bespaart u geld op rente doordat u een lagere rente krijgt – en doordat u deze in de kortst mogelijke tijd kunt terugbetalen.

 

https://leningmetbkr.com/leningen/1500-euro-lenen/