Augustinus College
Image default
Dienstverlening

Energie besparen doe je het best met deze tips

Het is erg belangrijk dat mensen bewuster worden over energie besparen, energie besparen is namelijk niet alleen goed voor het klimaat maar ook voor de portemonnee. Elke dag wordt er door mensen veel te veel energie verbruikt die niet verbruikt had hoeven worden, dit is natuurlijk erg zonde. Veel mensen willen ook graag energie besparen maar weten niet hoe dit werkt of hebben er nooit echt bij nagedacht. Hieronder staan een aantal tips die je kunnen helpen bij het starten van energie besparen. 

Loskoppelen

Veel mensen hebben apparaten aangekoppeld die ze eigenlijk helemaal niet zo vaak gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat. Vaak ben je namelijk overdag weg dus kan je ook geen koffie maken, wanneer jij weg bent verbruikt het apparaat nog steeds stroom zonder dat hij in gebruik is. Het is dus handig om de stekkers van de apparaten die je niet zo vaak gebruikt uit het stopcontact te halen als ze toch niet in gebruik zijn, je zult dan namelijk zien dat je op jaarbasis nog aardig wat energie bespaart. 

Welke lampen heb je?

Lampen spelen een grote rol in het besparen op energie, er zitten namelijk grote verschillen in het energieverbruik van lampen. Wanneer je thuis namelijk gloei- of halogeenlampen hebt hangen kun je deze het best zo snel mogelijk vervangen, deze lampen verbruiken namelijk heel veel stroom. In plaats van gloei- of halogeenlampen kun je het best spaar- of led lampen ophangen. Deze lampen zijn wat duurder om te kopen maar verbruiken veel minder stroom, op de langere termijn zijn ze dus helemaal niet zo duur. 

Isoleren

Het is erg belangrijk om je huis goed te isoleren, hierdoor blijft het namelijk langer warm in je huis. Dit betekend dus ook dat de verwarming minder snel aan moet en je dus bespaart op energie. Controleer dus alle ramen op kieren of gaten wanneer we naar de koudere maanden van het jaar gaan.