Augustinus College
Dienstverlening

De dag dat we “Back To The Future” gaan.

Op 21 oktober 2015 gingen Doc en Marty naar de toekomst. Laat ons eens kijken welke vernieuwingen van de BTTF films thans realiteit zijn geworden, en naar welke vernieuwingen we nog steeds verlangend uitzien. In de eerste film droomde Marty dat hij een Toyota Hilux pickup bestelwagen zou bezitten. Als hij vanuit 1955 terugkeert naar 1985 vindt hij deze in zijn garage. Maar in plaats van een Toyota model, vindt hij er een Tacoma, die op de markt kwam in 2016. Ook Pepsi zal een product lanceren uit de “Café 80’s”Pepsi perfect, in een beperkte productie van 65.000 flesjes via een website. Dit jaar is ook Nike er klaar voor om een serie van Marty Mcfly’s zelfsluitende gympies op de markt te brengen. De schoenen zullen een modernere versie zijn van die van 2011 en echte krachtveters hebben, een gemotoriseerd rolsysteem zal het gewicht voelen en de veters sluiten van het ogenblik dat de voet in de schoen geplaatst wordt.

Een video chat via de TV: Ik ben er zeker van dat in 1985 niemand dacht dat we ooit video gesprekken zouden houden via onze computers of telefoon. Slimme TV’s hebben niet enkel Netflex en Youtube, maar ook Skype. We kunnen nu conferentiegesprekken voeren de wereld rond.

Politiewerk in de toekomst: Als de politie Jennifer dood aantreft in een steegje, worden haar vingerafdrukken gebruikt om al de informatie omtrent haar terug te vinden. In 2015 zijn de biometrische gegevens van groot belang voor het opsporingswerk van de politiediensten. Niet iedereen is al opgenomen in een nationale gegevensbank voor vingerafdrukken, maar de politie in New South Wales kan nu wel informatie over elke misdadiger terugvinden op hun Galaxy Notebook 4, die ze bij zich hebben.

Wel laat ons nu eens kijken naar die items die we wel zouden willen dat ze er zijn. De Hoverboard bvb. Jammer genoeg, is het exemplaar die we in de films zien, nog helemaal niet beschikbaar. Maar toch heeft een team omvangrijke hoverboards ontwikkeld met een batterijduur van drie uur. Ze kunnen enkel gebruikt worden boven een metalen vloer die het metaal in de board afstoot en zo de indruk geeft te zweven. En dat is niet echt wat wij zoeken, maar het staat er dicht bij.

Vliegende voertuigen: Alhoewel dergelijke voertuigen vandaag de dag niet bestaan, zweven in Japan, Duitsland en China magneetzweeftreinen boven een paar rails die magneten bevatten.

Hologrammen en 3-D’s: Ja. We hebben wel 3-D en holografische hulpmiddelen. Niet zo uitgewerkt als de haai die tevoorschijn komt in “Jaws 19” maar bewegende billboards zijn er al sinds 2000. Ze werden aangedreven figuren genoemd en de billboards kwamen tot stilstand.

Fax apparaten: Alhoewel deze apparaten reeds verschenen in 80’s, zien we dat in de film BTTF er in elke kamer van de McFly-woning een faxapparaat werd geïnstalleerd om berichten door te geven. Maar telefoons waarmee berichtjes kunnen doorgegeven worden zijn bijna hetzelfde.

De jas die Marty droeg is nu in de handel. Maar hij droogt niet op zichzelf of krimpt om de juiste maat te hebben. Soms zouden we wel willen dat het zo is. Hopelijk heb je genoten van de “back to the future day”, want nu is die film eigenlijk verleden tijd geworden.

 

Lees op de site van Swheels.nl meer over de huidige ontwikkelde hoverboards of als een hoverboard wilt kopen, dan ben je hier ook aan het juiste adres.

 

 

 

https://www.swheels.nl