Augustinus College
Image default
Onderwijs

Circusworkshop basisschool – educatief circus

Op de allerleukste manier alles leren over het circus, jongleren, acrobatische en het circustheater. De circusworkshop basisschool is een absolute aanrader voor groep 1-8. De workshops hebben verschillende leerdoelen waaronder kennismaken met materialen, lichamelijke oefeningen of zichzelf presenteren.

Circustechnieken uitproberen

Vol bewondering bezoeken kinderen het circus: de acrobaten, clowns en de dansers spreken tot de verbeelding. We blijven weg van de gevaarlijke leeuwen maar gaan wel aan de slag met de meest uitdagende circustechnieken.

De diabolo uitproberen, bordjes rond laten draaien of jongleren met kegels of ballen. Maar ook balanceren op een grote bal of loopton: er valt zoveel te leren en te ontdekken. Bij het uitproberen van de verschillende technieken draait het allemaal om soepelheid, evenwicht maar natuurlijk ook doorzettingsvermogen.

Zo ziet een circusworkshop basisschool eruit

Wat mag je van een circusworkshop basisschool verwachten? Wie dit laat organiseren is verzekerd van een professionele aanpak. Hierbij is keuze uit verschillende workshops waaronder de workshop acrobatiek, circustheater of jongleren. Laten we eens gaan kijken wat enkele van deze workshops inhouden.

Tijdens de workshop circusspelen staan de verschillende circusmaterialen centraal. De workshopdocent toont de verschillende materialen en legt uit wat je hiermee kunt. De leerlingen werken in kleine groepjes en proberen de materialen uit. Hierbij komt het aan op evenwicht en concentratie.

Dan is er nog de workshop circustheater. Hierbij leren leerlingen hoe ze zich inleven in verschillende personages. Het ene moment ben je een clown, het andere moment een gewichtheffer. Amuseren en elkaar inspireren, niet alleen leuk maar natuurlijk ook leerzaam voor nu en de toekomst.

Wat dacht je van de workshop jongleren, waarbij het hijgt op oog-handcoördinatie aankomt? Dit lijkt ingewikkeld, maar voor de meeste leerlingen is het makkelijk aan te leren. Natuurlijk start de workshop met het jongleren met één bal of ring, hierna volgen twee en als het goed gaat drie voorwerpen. Sommige leerlingen lukt het zelfs om met vier ballen te jongleren.

Nog veel meer workshops

Leuke en leerzame workshops in de categorie circus op de basisschool, er is voldoende keuze. Bovenstaande is niet alles: er is ook nog de workshop acrobatiek of goochelen. Vooral dit laatste spreekt veel kinderen aan, het aanleren en oefenen van trucs aan deze uiteindelijk voor anderen uitvoeren. Hiermee draait het om snelheid en aandachtsafleiding. Vanwege het succes van de workshop goochelen is er dan ook aan te raden om deze met een of meerdere andere workshops te combineren.

Circus op school: wat kost dat?

Een of meerdere workshops circus op school, dat is altijd een goed idee. Wat kost dat eigenlijk, een circus op school? Bedenk dat er geen heel circus naar school komt maar dat het hier specifiek om educatieve en amuserende workshops gaat. Hierdoor vallen de kosten wel mee.

De totale kosten worden opgedeeld uit een workshop prijs voor het organiseren en materiaalkosten. Het is belangrijk dat de basisschool voor een ruim en leeg lokaal zo richt of voor een gymzaal. Ook is het handig wanneer de workshop doet gebruik kan maken van muziek en in sommige gevallen een smartboard of digiboard.

 

 

 

https://www.grotebroer.com