Augustinus College
Image default
Onderwijs

Welke opleiding moet ik kiezen?

Het bepalen van de studiekeuze is vaak een lastige taak voor studenten. Het kiezen van een bepaalde studierichting begint al vroeg op de middelbare school. Als leerling moet je een bepaald vakkenpakket kiezen. Dit vakkenpakket bepaalt grotendeels de studierichting die je kan volgen. Een studierichting bestaat echter uit vele soorten studies. Een studiekeuzeadvies helpt leerlingen om een keuze te maken op het gebied van studies. Door middel van verschillende gesprekken wordt de student geholpen om de eigen interesses en vaardigheden beter te leren kennen. Hierdoor kan de student makkelijk de keuze voor een vervolgstudie maken. Als eerst is het belangrijk om jezelf te kennen. 

Je eigen interesses bepalen 

Het bepalen van je interesses is een belangrijke stap in het kiezen van een studie. De studie moet goed aansluiten bij je interesses zodat je de opleiding met plezier doet. Iedereen heeft interesses maar het uiten van deze interesses kan lastig zijn voor sommige mensen. Je kan een mix van interesses hebben op het gebied van studies. Dankzij studiekeuze Amsterdam wordt je begeleid om de optimale keuze te maken. Er wordt gekeken naar de interesses en motivaties achter bepaalde keuze om zo tot een conclusie te komen. Hierdoor kan je straks de studie kiezen die jij het meest aantrekkelijk vindt.  

Op zoek naar een studie 

In het proces van het kiezen van een studie is het ook belangrijk om zelf op zoek te gaan naar studies. Online is er veel informatie te vinden over scholen en de studies die ze aanbieden. Bijna al je vragen kunnen beantwoord worden door middel van de informatiepagina van de scholen. In de brochures van scholen staat de belangrijkste informatie die toekomstige studenten moeten weten. Hierdoor kan je verschillende scholen en verschillende opleidingen met elkaar vergelijken. Verder Is het ook mogelijk om naar de open dagen van scholen te gaan. Hier kun je ervaren hoe het is om een student te zijn.  

Het maken van de keuze 

Het studiekeuze adviesbureau gaat door een heel proces om jou te helpen bij het maken van je studiekeuze. Er worden meerdere gesprekken gevoerd met ieder een ander doel. In de gesprekken komen de interesses en vaardigheden naar voren die handig zijn voor bepaalde studies. Het is belangrijk om te kijken naar je sterke en zwakke punten. Hierdoor kan je zien of de studie haalbaar is. De vaardigheden die je bezit zijn de leidraad voor het kiezen van een studie. Met de vaardigheden die je hebt, heb je de meeste kans van slagen bij je opleiding. Dankzij de gesprekken kan je een goede keuze maken zodat je kan beginnen aan je studentenleven.  

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/