Augustinus College
Image default
Onderwijs

Moet je je kinderen internet laten gebruiken?

Moet je je kinderen internet laten gebruiken?

Er is veel discussie over de vraag of kinderen internet moeten gebruiken. Sommigen zijn van mening dat het te veel schermtijd is en soms zelfs het risico loopt om NSFW-materiaal weer te geven met betrekking tot internet zoektermen zoals milf, xxx en gore. Aan de andere kant beweren anderen dat het een geweldig leermiddel is. De waarheid? Het kan allebei. Als je kind thuis toegang heeft tot internet, moet je weten hoe je het veilig en gezond kunt houden en hoe je het de begeleiding kunt geven die het nodig heeft voor een positieve online ervaring. Het internet is niet langer een onbekend, eng ding. Op dit moment gebruiken de meeste jonge kinderen internet om dingen voor schoolprojecten te onderzoeken en online games te spelen. Hoewel je je misschien niet klaar voelt om je kind onbeperkte toegang tot internet te geven, zijn er enkele zeer eenvoudige manieren om te controleren wat ze zien en aan te passen wat ze kunnen doen zodra je ze loslaat in cyberspace. Uiteindelijk zijn er geen simpele regels of garanties. Je moet een weloverwogen beslissing nemen op basis van je eigen opvoedingsstijl en -waarden.

Voor educatieve doeleinden

Het gebruik van internet voor de opvoeding van kinderen is een geweldige manier om hen te helpen leren. Een computer met een internetverbinding is namelijk een lijdend voorwerp dat een ontgrendelde toegang tot informatie kan produceren. Houd er rekening mee dat, hoewel internet een ongelooflijke bron is voor kinderen en leraren om te gebruiken, het ook moeilijk kan zijn om te weten welke websites veilig zijn. Daarom moet je je computerbrowsers altijd instellen met veilige zoekfuncties. Daarnaast moet te allen tijde traditioneel ouderlijk toezicht worden uitgeoefend.

Perfect voor recreatieve activiteiten

Mensen gebruiken internet om informatie te zoeken, spelletjes te spelen, met vrienden te chatten en nieuwe contacten te leggen. Er zijn verschillende websites waarmee je dit kunt doen, zoals kik van vroeger. Je kunt zelfs vragen wat is kik. Kik is een messenger-app waarmee je via chat contact kunt maken met vrienden, familie en mensen over de hele wereld. Maak contact met mensen door foto’s en video’s te delen, teksten, stickers en meer te verzenden. Klinkt bekend? Dat komt omdat het precies werkt zoals andere sociale mediaplatforms zoals twitter en facebook. Kik is slechts een van de oude platforms die door mensen werden gebruikt voordat de bekende sociale media die je vandaag kent beroemd werden.

Het helpt hen gelijke tred te houden met de technologie

De wereld heeft het punt van een digitaal tijdperk al bereikt. Wat dit betekent is dat bijna alles in de wereld direct of indirect gerelateerd zal zijn aan technologie. Mensen van de oudere generatie kunnen moeite hebben om zich aan deze verandering aan te passen. Maar de nieuwere generatie zal het gemakkelijk kunnen begrijpen, aangezien ze er toegang toe hebben. Als je je kinderen computers en internet laat gebruiken, stel je hen in staat om te communiceren met datgene dat hun leven zal beïnvloeden als ze volwassen worden. Dit zal hen in wezen helpen om technologie beter te begrijpen, waardoor ze op jongere leeftijd leren hoe ze deze in hun voordeel kunnen gebruiken.