Augustinus College
Image default
Onderwijs

Wat leer ik tijdens een Reiki cursus?

Reiki is een geneeswijze die al eeuwen bestaat. Het wordt al sinds het begin van de twintigste eeuw in Japan gebruikt en is in de loop der jaren uitgebreid bestudeerd door wetenschappers. Reiki is een Japans woord dat ‘universele levenskracht-energie’ betekent. De beoefening van Reiki omvat het gebruik van handen om deze energie in en om je heen te leiden, en je te helpen fysieke, mentale, emotionele en spirituele pijn los te laten om het evenwicht in je lichaam te herstellen. Reiki wordt al eeuwenlang gebruikt als een aanvullende geneeswijze door mensen over de hele wereld. Het werkt door je chakra’s in evenwicht te brengen, zodat ze goed functioneren. Wanneer je chakra’s in balans zijn en goed samenwerken, zal je hele lichaam meer ontspannen en gezonder aanvoelen dan het anders zou zijn zonder Reiki-behandelingen.

Leren over de chakra’s

In een Reiki cursus leer je over de chakra’s en hoe ze werken. Chakra’s zijn energiecentra in je lichaam die een specifiek doel hebben. Je hebt zeven hoofdchakra’s. De zeven chakra’s zijn de kruin, het derde oog, de keel, het hart, de zonnevlecht, het heiligbeen en de wortel. Je leert ook de achtste genaamd de avadhuti die zich tussen je wenkbrauwen bevindt. Elke chakra heeft zijn eigen kleur en dient als een brug tussen je fysieke lichaam en je hogere zelf. Ze helpen ook om het evenwicht in het lichaam te behouden. Op websites zoals www.zoma-opleidingen.nl kun je een Reiki cursus volgen.

Leren hoe je energie kunt voelen en deze kunt verplaatsen

Nadat je de grondbeginselen van Reiki hebt geoefend, kun je energie voelen en deze door het lichaam verplaatsen. Je leert hoe je kunt zien of iemand meer of minder energie nodig heeft, en je leert ook hoe je die energie kunt verplaatsen op een manier die voor hem of haar gunstig is. Je kunt dit oefenen door je handen te pakken en stevig op verschillende delen van je eigen lichaam te drukken: je hoofd, borst, buik, armen en benen. Probeer te voelen welke delen warm of koel aanvoelen. Sommige plaatsen kunnen zwaar aanvoelen, terwijl andere licht als lucht lijken. Naarmate je je meer op je gemak voelt bij het voelen van deze dingen in jezelf, probeer ze dan bij andere mensen waar te nemen. Je kunt ze gewoon vragen of ze hun handpalmen tegen verschillende plaatsen op hun lichaam willen drukken, zoals hun kaaklijn of voorhoofd. Je kunt ook oefenen met het verplaatsen van energie in kleine ruimtes zoals kamers of huizen, zodat het niet te lang duurt voordat je met echte cliënten oefent.

Leren over natuurlijke genezing

Je leert over de manieren waarop Reiki kan helpen bij natuurlijke genezing en hoe je het voor jezelf en anderen kunt gebruiken. Ook leer je hoe je Reiki kunt gebruiken voor dieren, planten en het milieu.