Augustinus College
Image default
Onderwijs

Excel training aangepast op jouw niveau

Met de uiteenlopende mogelijkheden en features binnen Excel is het onmogelijk om alles in één Excel training te stoppen. Daarnaast heeft iedereen een ander instapniveau. Misschien werk je al jaren dagelijks met Excel. Of probeer je het werken met Excel zo lang mogelijk uit te stellen omdat de formules je duizelig maken. Kies daarom altijd voor een Excel training die aansluit bij jouw niveau. Zo weet je zeker dat je praktische handvatten krijgt om mee aan de slag te gaan. 

Excel training voor beginners

Bij een Excel training voor beginners is het belangrijk dat je de basishandelingen leert om te navigeren door het programma en zonder welke formules je echt niet zonder kan. Want waar staat alles? Hoe maak je gebruik van formules? En welke handige tips en trics maken je werk een stuk makkelijker en leuker. Maar je bent gewaarschuwd. Wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, wil je niks liever dan werken in Excel. 

Gevorderde Excel training

Ben je ervan overtuigd dat Excel geen geheimen voor je heeft? Of gebruik je vaak Excel? Zelfs dan is een gevorderde Excel training interessant om te volgen. Net als we gewend zijn bij alle applicaties, blijft Microsoft de software updaten. Zo voegen ze nieuwe mogelijkheden en features toe. Ook is een gevorderde training goed om je geheugen op te frissen of om meer te leren over complexe formules en draaitabellen. 

Wie maken het meest gebruik van Excel?

Er zijn een aantal functies en beroepen waarbij regelmatig tot dagelijks gewerkt wordt met Excel. Dan is het mooi meegenomen wanneer je in een Excel training leert om productiever en effectiever je werk uit te voeren. Een paar voorbeelden van functies of werkzaamheden, voor wie een training in Excel, handig is:

  • Werkzaam binnen de financiële branche

  • Planners

  • Controllers om het overzicht te bewaren

  • Boekhouders of voor het bijhouden van de eigen boekhouding

  • Calculatoren om effectieve berekeningen te maken

  • Bij het maken van maatwerk rapportages

  • Maken van templates 

Kies een trainingsvorm die bij je past

Naast het niveau is het ook belangrijk om te kijken naar de manier waarop de instructeurs/trainers de informatie overbrengen. Ieder persoon is anders. Daarmee ook de leerwens en welke trainingsvorm het beste past bij jouw persoonlijke voorkeur. Zo leert de een beter in klassikale vorm aan de hand van praktijkvoorbeelden, terwijl de ander de informatie beter in zich opneemt vanuit een tekstboek. 

 

Een maatwerk Excel training is dan ook aan te raden. Niet alleen om je leerwens te bespreken en daarmee de handvatten te krijgen die je nodig hebt, maar ook omdat je dan de keuze hebt voor een trainingsvorm. Van klassikaal, online tot hybride, alles is mogelijk.

 

https://www.avk.nl/trainingen/office-365-trainingen/excel-trainingen/