Augustinus College
Image default
Onderwijs

Waar krijg ik goed studiekeuze advies?

Goed studiekeuze advies, het ligt niet voor het oprapen. Mocht jij het lastig vinden om te bepalen welke studie je het beste kunt gaan volgen, dan gaat dit artikel jou helpen. Wij gaan je namelijk vertellen waar je het beste studiekeuze advies kunt krijgen. Verder gaan we jou nog een hoop andere tips geven die ervoor moeten gaan zorgen dat jij de beste keuze zult maken.  

Als geen ander snappen wij dat het behoorlijk lastig is om een goede keuze te maken als het gaat om je studie. Er zijn ontzettend veel studies en zie nou maar net de studie te vinden die echt bij jou past. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je echt niet voor welke studie je wilt gaan? Dan is studiekeuze advies ideaal. Tenminste, wanneer je kiest voor een partij met een goede naam. Mocht jij op zoek zijn naar zo’n partij, dan raden we het je aan om eens te kijken op September Advies. Deze partij heeft al ontzettend veel mensen geholpen met het maken van een goede keuze. Zij hebben hier een speciaal traject voor waarbij je meerdere malen met een expert in gesprek gaat. Na deze sessies worden het maken van een keuze een stuk makkelijker. Ben jij benieuwd naar wat zij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een intakegesprek aan! 

Wat kan ik nog meer doen? 

Wil jij eerst andere opties overwegen voordat je de hulp van September Advies inschakelt? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om zelf een studiekeuzecheck te doen. Uit deze test komen namelijk studies naar voren die aan de hand van verschillende criteria het beste bij jou passen. Komen er een aantal studies naar voren die jou wel leuk lijken? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om naar de open dagen van deze studies te gaan. Hier krijg je een beter beeld van de studie omdat je docenten en studenten kunt spreken. Zij kunnen jou precies vertellen hoe de studie in elkaar zit, wat je tijdens de studie allemaal gaat doen en wat je uiteindelijk kunt worden als je de studie hebt afgerond.