Augustinus College
Image default
Dienstverlening

Hoe zich te ontdoen van duiven onder zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een comfortabele plek voor veel vogels om te nestelen en te rusten, inclusief duiven. Helaas voor jou veroorzaken ze ook een aantal problemen met je zonnepanelen, waaronder poepen, brandgevaar opleveren en ziektes zoals Salmonella verspreiden.

Onze beste aanbeveling is om een professionele vogelbeheersing te raadplegen als u een duivenplaag onder uw zonnepanelen heeft. Deze experts op het gebied van vogelbestrijding kunnen uw duivenprobleem diagnosticeren en kunnen binnen de grenzen van de wet duivennesten voor u verwijderen.

Het zelf verwijderen van nesten kan gevaarlijk zijn en u overtreedt mogelijk de wet. Ons beste advies is om een vogelbestrijdingsbedrijf in te huren om dit deel van het werk voor u te doen.

Behalve alleen het verwijderen, is het belangrijk om ook duiven afschrikkingsmethoden te installeren om duiven onder zonnepanelen te verjagen en te stoppen ze komen volgende maand of volgend seizoen niet terug en nestelen zich onder uw panelen.

Het belangrijkste onderdeel van het afschrikken van duiven is het afsluiten van de ruimte tussen de zonnepanelen en de grond. Dit kan op een aantal manieren worden bereikt. Om deze ruimte af te sluiten kan draadgebonden vogelgaas worden gebruikt. Het gaas is vergelijkbaar met een draadomheining. Dit voorkomt dat vogels en plaagdieren zoals eekhoorns onder de zonnepanelen komen.

Vogelgaas is een andere methode om duiven af te schrikken. Het kan op dezelfde manier worden geïnstalleerd als draadgaas, waardoor het gebied tussen het zonnepaneel en de grond wordt geblokkeerd. Het kan ook in zijn geheel over het zonnepaneelgebied worden geïnstalleerd, waardoor vogels helemaal geen toegang krijgen tot de panelen, inclusief landen erop.

Als de zonnepanelen zich op een dak of een ander gebied bevinden waar vogels zijn zitstokken, richel modificatie apparaten kunnen ook worden geïnstalleerd. Dit zijn onder meer vogelspikes, die voorkomen dat vogels op oppervlakken gaan zitten, AviAngle, dat horizontale oppervlakken omzet in diagonale oppervlakken waarop vogels niet kunnen landen, en elektrische schoksporen, die vogels een kleine schok geven als ze proberen te landen.

Geen van deze apparaten om de richel te wijzigen doet de vogels echt pijn. Ze voorkomen alleen dat ze op het oppervlak landen waarop ze zijn aangebracht. Ze verminderen echter wel het aantal vogels dat rond uw panelen vliegt en verminderen de hoeveelheid duivenpoep die op uw zonnepanelen terechtkomt.

Samenvatting: Ons beste advies om duiven onder uw zonnepanelen kwijt te raken, is het huren van een vogelbestrijdingsbedrijf om ze te verwijderen. Ze kennen de wetten rond nestverwijdering en kunnen het werk veilig uitvoeren zonder de duiven te schaden of zichzelf schade te berokkenen. Wilt u hier meer informatie over lezen? Bekijk dan de volgende link: https://zonnepanelenvogelvrij.be/duiven-verjagen/

De volgende stap na het verwijderen van de duiven is het installeren van vogelafschrikkingsmethoden om te voorkomen dat vogels volgend seizoen weer onder de zonnepanelen nestelen, inclusief op draad gebaseerde vogelgaas, vogelgaas of randaanpassingsapparatuur.

Voordelen van het verwijderen van duiven onder zonnepanelen zijn:

  • Geen duiven onder zonnepanelen

  • Duiven verwijderen Uitwerpselen op panelen

  • Verwijder brandgevaar door duivennest

  • Verwijder risico op duivenziekte

  • Eenvoudige installatie

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/kraaien-verjagen/