Augustinus College
Image default
Eten en drinken

Een tof Amerikaans thema feest!

Een Amerikaans thema feest!

 

Wat is er nou toffer dan een echt Amerikaans thema feest geven? Een feest dat jij kent uit films en series waarbij het feest vaak uitloopt op een complete chaos. Denk bijvoorbeeld aan feestjes die ze op universiteiten geven of legendarische huis feestjes bij mensen thuis. Wij geven je hier wat tips over hoe je de basis legt voor een top feest met een Amerikaans tintje zoals je nog nooit hebt meegemaakt.

 

Drank en muziek zijn de basis voor ieder feest!

 

Wat je ten eerste zeker nodig hebt voor jouw Amerikaanse thema feest is drank, en niet zomaar drank. In Amerika drinken ze namelijk graag bier uit blikken en mix drankjes uit de bekende America Red Cups waarmee beer pong wordt gespeeld. Wie kent het niet, die grote rode plastic bekers waar iedereen mee rond loopt. Zorg ervoor dat je genoeg mix dranken hebt waarbij iedereen zijn beker kan vullen. Daarnaast moet het bier koud zijn en ligt het vaak in koelboxen of in bakken met ijs, zo blijven de blikken goed koud. Het echt Amerikaanse bier is trouwens Budweiser en dat is in bijna elke Nederlandse supermarkt wel te krijgen tegenwoordig.

 

Ten tweede, de muziek. De muziek moet chill zijn maar ook makkelijk zijn om op te dansen. Een mix van house, DJ, techno en top50 muziek moet in elk geval voldoen. Tussentijds kan je natuurlijk altijd een goede Amerikaanse playlist opzoeken via YouTube of Spotify.

 

Het feest in huis of buiten in de tuin?

 

Waar laat je al die mensen en hoe zorg je er nou voor dat de gezelligheid aanwezig blijft? Het leukste is, dat al jouw gasten naar binnen en naar buiten kunnen. Zorg er dus voor dat er binnen en buiten muziek afspeelt en zorg ook voor leuke dingen om te doen. Denk aan drankspelletjes in huis en een beerpong toernooi in de tuin. Dit vergt wel de nodige voorbereiding zorgt dus dat je een beerpong tafel in huis hebt en genoeg vertier voor je gasten.

 

Kleine extra tip van ons, vergeet niet dat je de buren inligt voordat het feest begint. Voordat je het weet is jouw feest al ten einde voor dat het begint.