Augustinus College
Image default
Eten en drinken

Paranoten: voedzaam, uniek en veelzijdig in gebruik

Op www.horecanoten.nl bestel je snel en eenvoudig uw favoriete noten. Onze online notengroothandel biedt een uitgebreid assortiment verse, heerlijke noten, pitten en zaden voor de horeca en andere zakelijke klanten. Als groothandel kunnen wij specialiteiten aanbieden zoals walnoten, hazelnoten, amandelen, pistachenoten, macadamia’s, pinda’s en sojabonen. Bij horecanoten.nl zijn we meer dan alleen een winkel waar je online noten koopt; we geven ook informatie over verschillende producten zoals koken met noten of ze gebruiken om pesto of ijs mee te maken. Ook delen we recepten en tips die je helpen heerlijke gerechten te maken met verse noten. Ontdek in dit artikel alles over een nog wat onbekende noot, paranoten!

Waar groeien paranoten?

Paranoten, ook wel bekend als de Braziliaanse noten, groeien van nature in het Amazonegebied van Zuid-Amerika. Paranoten groeien aan een grote boom die tot wel 50 meter hoog kan worden en een levensduur heeft van meer dan 500 jaar. De vrucht van de paranoot is een harde schil die tussen de 10 en 15 centimeter groot kan zijn en wel 2 kilo kan wegen. In deze schil bevinden zich meestal 10 tot 20 kleine, driehoekige noten die we kennen als de paranoten. Het oogsten van paranoten is een tijdrovend en arbeidsintensief proces. De vruchten vallen namelijk niet vanzelf uit de boom, maar moeten handmatig worden geplukt. Daarna wordt de harde schil opengebroken om bij de noten te komen. Dit maakt paranoten relatief duur en waardevol.

Paranoten worden wereldwijd steeds populairder

Paranoten worden wereldwijd steeds populairder vanwege hun unieke smaak en vele gezondheidsvoordelen. Ze zijn een goede bron van eiwitten, gezonde vetten en mineralen zoals selenium en magnesium. Paranoten worden vaak gegeten als gezonde snack of verwerkt in gerechten en desserts. Er zijn talloze recepten die gebruik maken van paranoten. Zo kun je ze bijvoorbeeld verwerken in een salade voor een knapperige textuur en nootachtige smaak. Ook zijn ze lekker als topping op yoghurt of havermout. Daarnaast zijn er talloze bakrecepten waarin paranoten een be ngrijke rol spelen, zoals brownies, koekjes en taarten. Ze geven een heerlijke nootachtige smaak en zorgen voor een knapperige textuur. Ontdek nu de heerlijke paranoten in onze webshop horecanoten.nl

Door mediacoachingdooreef

https://horecanoten.nl/