Augustinus College
Image default
Eten en drinken

4 dingen die van banaan het beste fruit voor elke dag maken

Je ziet dat ze erg goedkoop zijn in vergelijking met ander fruit en meestal negeer je ook hun waarde, net als de manier waarop je naar buiten gaat om rode sla te kopen. Maar weet je waarom? Het is omdat de meesten van ons bananen als een geweldige bron van eiwitten beschouwen en iets dat mensen die geweldige spieren willen hebben, vaker zouden moeten eten.

De waarheid is echter verre van dat, aangezien bananen worden geleverd met het soort voedingsstoffen pakket dat idealiter het fruit bovenaan zou moeten laten staan ​​tussen alle opties! Daarom hebben we, om ons punt te bewijzen, besloten om alle voordelen uit te werken en tegelijkertijd willen we je voorstellen om ze elke dag te eten!

1. ​Vitamine B6​

Als je op een dag een middelgrote banaan gaat nemen, dan vervul je gemakkelijk een kwart van je dagelijkse vitamine B6-behoefte en dat betekent dat vitamine B6 die door bananen in je lichaam gaat, zal helpen bij

  • aanmaak van rode bloedcellen,
  • het omzetten van koolhydraten en vetten in energie,
  • metaboliserende aminozuren,
  • Het verwijderen van ongewenste chemicaliën uit de lever en nieren
  • En het onderhouden van een gezond zenuwstelsel.

Vitamine B6 is ook een goede aanbeveling voor zwangere vrouwen als ze de ontwikkelingsbehoeften van de baby goed willen bijhouden.

2. Vitamine C

Ja, we zijn het ermee eens dat je er misschien nog nooit van hebt gehoord, maar een middelgrote banaan biedt je 10% van je dagelijkse vitamine C-behoefte, alleen om je lichaam te beschermen tegen cel- en weefselbeschadiging en om ervoor te zorgen dat je lichaam ijzer opneemt in de best mogelijke manier.

Ook speelt de vitamine C zijn rol bij het produceren van collageen – het vergelijkbare eiwit dat je huid, botten en lichaam bij elkaar houdt. Last but not least, vitamine C is ook geweldig voor de ondersteuning van de gezondheid van de hersenen, omdat het serotonine voortbrengt – een hormoon dat essentieel is voor onze slaapcyclus, stemmingen.

3. Mangaan

Je krijgt ongeveer 13% van je dagelijkse mangaan behoefte via een enkele middelgrote banaan en dat betekent dat je lichaam er collageen doorheen gaat maken en je beschermt je huid ook tegen schade door vrije radicalen aan cellen.

4. Kalium

Nogmaals, als je verstandig genoeg bent om elke dag een middelgrote banaan te consumeren, zul je uiteindelijk 320-400 mg kalium binnenkrijgen, wat gemakkelijk 10% van je dagelijkse kaliumbehoefte is.

En zo geef je je lichaam het kalium dat het nodig heeft om hart en bloeddruk gezond te houden. Daarnaast bevatten bananen ook weinig natrium. Dus wanneer het laag natriumgehalte en het hoge kaliumgehalte worden gecombineerd, blijken ze ook geweldig te zijn voor het beheersen van hoge bloeddruk.

Nu je goed op de hoogte bent van de voedingsstoffen en de voordelen ervan, willen we graag dat je je geen zorgen maakt over de tijd op een dag en bakbananen gaat bestellen of je kunt ze ook altijd rauw eten. Wat het geval ook is, mis ze niet op een dag!