Augustinus College
Image default
Auto’s en Motoren

Onderdelen voor je Kübel bestel je online

Ben jij in het bezit van een VW Kubel? Je kunt de onderdelen die je nodig hebt 24/7 bestellen op paruzzi.com. Voorbeelden zijn remmen, velgen, uitlaten, kachels en motoren. Ook kleinere items als een krukas, afstelring en afdichtplug zijn op voorraad. Oorspronkelijk heette dit model Volkswagen Kübelsitzwagen. Je kunt dit Duitse woord in het Nederlands vertalen als kuipstoelauto. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de Kübel door het Duitse leger gebruikt. De wagens hebben geen voorwielaandrijving en dat is de reden dat ze minder effectief waren dan de jeeps van de geallieerden. Er zijn in totaal 55.000 van gemaakt. Hierbij wat technische gegevens van deze bijzondere VW:

-lengte 3,74 meter, breedte 1,6 meter, hoogte 1,11 / 1,65 meter;

-leeg gewicht 750 kilogram, gevechtsklaar gewicht 1150 kilogram;

-4 cilinder luchtgekoelde boxermotor;

-985 / 1131 kubieke centimeter cilinderinhoud;

-4 vooruit en 1 achteruit versnellingen;

-80 kilometer per uur maximumsnelheid op de weg;

-400 – 450 kilometer bereik.

Diverse parts voor de VW type 3

De VW type 3 is qua techniek helemaal gebaseerd op de Kever. Dit model werd gebouwd voor mensen die iets meer ruimte en comfort wilden in vergelijking met de Kever. Type 3 is uiteindelijk in drie uitvoeringen de fabriek uit gereden:

-Limousine / Ponton (een sedan);

-Variant (een stationwagen);

-VW 1600 TL Fastback (een fastback).

In totaal werden er tussen 1961 en 1973 2.583.015 gebouwd. Parts voor de VW type 3 die je vandaag zou kunnen bestellen zijn onder meer: 123 ontsteking met vacuüm voor carburateur motoren, achterlicht lens Europees oranje / rood / helder, afgeschermde 6.3 mm vlakstift verbindingsstekker 2 op 2, aandrijfas (IRS) borgplaatjes (3 stuks), aandrijfashoes Copolymer deelbaar blauw (per paar), aanslagrubbers achteras (per paar) en achterruitrubber deluxe met lijstgroef. Staat er bij het onderdeel een groen vinkje, dan is het direct te leveren. Er staat ook bij hoeveel er nog in het magazijn liggen. Dat is handig als je meerdere dezelfde parts wilt aanschaffen. Algemene en ook technische vragen kun je stellen aan de Paruzzi klantenservice. Dit is het telefoonnummer: 0113-503555.

https://www.paruzzi.com/nl