Augustinus College
Image default
Bedrijven

Machinaal slijpen van Rvs

In het proces van Rvs slijpen wordt er met behulp van professionele machines een klein laagje van Rvs onderdelen afgenomen, waardoor het oppervlak van een vast voorwerp spiegelglad wordt gemaakt. In dit proces is het uiteraard belangrijk dat de kwaliteit (de oppervlakteruwheid) van het roestvast staal wordt gewaarborgd. Dat wil zeggen dat het noodzakelijk is om efficiënte Rvs slijpen van hoogstaande kwaliteit te gebruiken.

De juiste benaming voor roestvrij staal is overigens roestvast staal, omdat Roestvast staal als deze in aanraking komt met bepaalde materialen en elementen wel degelijk zou kunnen roesten. Omdat er ook tijdens het bewerkingsproces corrosieschade kan optreden is het pertinent dat Rvs op de juiste manier wordt bewerkt. Om van roestvast staal te kunnen spreken dient de samenstelling te bestaan uit tenminste 11-12% chroom, ijzer, nikkel en 1.2% koolstof. Daarnaast kun je in roestvast staal ook andere elementen vinden. De samenstelling van verschillende typen roestvast staal kunnen nogal erg van elkaar kan verschillen, daarom heeft het Amerikaanse Iron and Steel Institute een classificatiesysteem opgesteld. Het systeem deelt de verschillende typen roestvast staal grofweg in 5 categorieën. Dat zijn austenitisch, ferritisch, martensitisch, precipatiehardend en duplex roestvast staal. Omdat elk type staal zich door zijn unieke samenstelling (en afhankelijk van de omgevingsfactoren) nogal anders kan gedragen behoeft ieder zijn eigen bewerkingsmethode. Onze Rvs slijpen zijn ontworpen voor de kwalitatieve afwerking van alle typen roestvast staal.

Van geenen investeert regelmatig in de ontwikkeling van nieuwe Rvs slijpen. Bovendien kunnen onze Rvs slijpen doordat deze geautomatiseerd zijn en zelfstandig draaien, effectiever en dus ook kostenbesparend werken. De volautomatische Rvs slijpen die wij gebruiken zijn uniek in Europa, hierdoor ontvangen wij niet alleen Nederlandse klanten, maar ook buitenlandse klanten. Van geenen legt de nadruk op inline bewerking van Rvs onderdelen. Wij kijken niet alleen naar het slijp proces, maar ook naar de volledige afwerking van verschillende Rvs materialen.

Door de persoonlijke aanpak van onze organisatie kunnen wij elke klant op-maat-service-bieden. Dit betekent dat wij in overleg met u een plan opstellen en deze naargelang uw wensen uitvoeren. Wij bieden verschillende mogelijkheden voor het slijpen van uw Rvs onderdelen. Dat wil zeggen dat u zowel platen als kokers en andere materialen bij ons kunt bewerken. Bovendien heeft u bij ons de mogelijkheid om Rvs onderdelen zowel handmatig als machinaal te laten slijpen en kunnen wij deze onderdelen voor u reinigen en verpakken.
Wij zijn altijd bereikbaar voor het bespreken van uw wensen. In het geval u nog vragen heeft kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met een van onze medewerkers.

https://vangeenen.nl