Augustinus College
Image default
Auto’s en Motoren

Je auto verkopen? Zo levert hij meer op

Met een paar simpele handelingen kun je de waarde van je auto verhogen als je hem te koop aanbiedt. Het kan je in opbrengst honderden euro’s opleveren als je onderstaande tips toepast over luxe auto verkopen.

Maak een goede eerste indruk

Glanzende lak, stofvrij en schoon interieur, lege kofferbak en dashboardkastje, frisse motorruimte het helpt allemaal om de goede eerste indruk neer te zetten. Als zelf poetsen onvoldoende resultaat oplevert overweeg dan eens de investering in een professionele poetsbeurt. Ga je een auto verkopen online? Maak meerdere foto’s als de auto er gepoetst en wel bijstaat, zorg daarbij voor een rustige achtergrond. Zorg in ieder geval dat je de volgende foto’s hebt:

Onderhoudshistorie

Bij een auto verkopen is een actueel en bijgewerkt onderhoudsboekjes een pré. Het is het beste bewijs om aan te tonen dat je de auto altijd goed hebt onderhouden. Het verlengen van een aflopende APK is ook de moeite waard en geen enorme investering. Controleer ook bij het RDW of de kilometerstand van je auto logisch is. Bij een onlogische of onbekende kilometerstand worden potentiele kopers toch altijd wat voorzichtiger. Tegenwoordig komen teruggedraaide tellers niet meer zo heel vaak voor, maar een typfoutje in de onderhoudshistorie waardoor je auto het predicaat ‘onlogisch’ krijgt is zo gemaakt. Een auto verkopen wil je immers wel eerlijk doen. Wees daarom ook eerlijk over schades en gebreken. Technische mankementen moet je in principe altijd verhelpen, maar op het moment van verkopen moet dat natuurlijk nog wel rendabel zijn. Kies je ervoor om niet te repareren, zorg dan dat de uiteindelijke koper je geen verwijten kunt maken. Als laatste bij een auto verkopen is het goed om je te orienteren op gangbare vraagprijzen in de markt. Wat wordt er gevraagd voor vergelijkbare auto’s verkopen? Maak hier gebruik van door een scherpe prijstelling. Ga niet te hoog zitten, dan komt er niemand maar ook niet te laag want dat kan ook weer twijfels oproepen. Met deze tips kun je je auto succesvol verkopen/