Augustinus College
Image default
Bedrijven

5 tips om je scooterrijbewijs te halen

Je moet binnenkort op voor je scooterrijbewijs. Je wil hem uiteraard in een keer halen. In deze blog staan 5 tips die jou gaan helpen bij het halen van je rijbewijs!

1 Samen lessen

Kies ervoor om samen met een vriend of vriendin de theorie en praktijk te halen. Ja, ook praktijklessen kunnen gezamenlijk gevolgd worden doormiddel van 1 op 2 begeleiding. Bij deze scooter rijschool in Heerlen is die optie mogelijk. Bij scooter rijbewijs Heerlen kiezen de meeste cursisten ervoor om de lessen te verdelen over drie dagen. Uiteraard kan je dit veranderen in overleg met de rijinstructeur.

2 Theorie voor praktijk

Slaag eerst voor je theorie-examen voordat je begint aan je praktijklessen. Als je op de hoogte ben van alle verkeersregels gaan de praktijklessen je makkelijker af. Zo weet je precies wat je wel en niet moet doen tijdens het rijden. Bovendien ben je hierdoor ook meer zelfverzekerd. Je rijinstructeur zal van de veronderstelling zijn dat je minder lessen nodig hebt.

3 Veiligheid boven alles

Veiligheid is het belangrijkste wanneer je deelneemt aan het verkeer. Laat je instructeur zien dat je je bewust bent van je omgeving. Dit doe je door tijdig te kijken en te handelen. Geef je richting aan, rem af en sorteer voor op het juiste moment.

4 Je plaats op de weg

Een andere indicatie van je rijvaardigheid is je wegplaatsing. Rij niet te dicht op de stoeprand of op de scheidingslijn van de rijbaan afhankelijk van het type rijbewijs. Houdt voldoende afstand tussen je voor- en achterligger.

5 De juiste snelheid

Rij door maar zeker niet te snel. Houd je aan de snelheidslimiet. Dat betekent ook niet dat je te langzaam moet rijden. Langzaam rijgedrag wekt frustratie op bij medebestuurders en spoort weggebruikers aan tot inhaalmanoeuvres die gevaarlijk kunnen zijn. 

https://drivingcoach.nl/