Augustinus College
Auto’s en Motoren

Wintersport Polen lease auto

Op wintersport met zakelijk auto leasen hoeft geen probleem te zijn, maar wel iets om even bij na te denken. Zeker voor een land als Polen is in het geval van een lease auto een zogenaamde buitenlandverklaring nodig. Een document van de lease maatschappij, omat de lease maatschappij officieel de auto in eigendom heeft. Zij moeten door middel van de buitenland verklaring (Alliance Internationale de Tourisme, AIT) aangeven dat jij toestemming van hen hebt om in hun auto te mogen rijden. Klinkt logisch. En is dat ook. Net zo logisch als dat het vrijwel onmogelijk is om via private auto leasen te kunnen auto leasen zonder BKR controle vooraf.

Checklist wintersport met lease auto

Er zijn een heel aantal zaken waar je om moet denken bij wintersport en vooral ook bij auto leasen. Het is voor je reis raadzaam om de volgende spullen bij je te hebben:

* EHBO trommel of verbanddoos

* Veiligheidshesjes voor jezelf en je medepassagiers

* Gevarendriehoek

* Geen navigatiesysteem dat flitsapparaten detecteert of kan doorgeven

* Buitenlandverklaring (Alliance Internationale de Tourisme)

* Winterbanden

Voor wat het laatste onderdeel betreft kun je voordeel hebben in het geval van auto leasen. Vaak is in je leasepakket opgenomen dat je in de winter gebruik moet maken van winterbanden. De kosten voor het vervangen van de banden zullen bij auto leasen vaak voor rekening worden genomen door de leasemaatschappij.

Verzekering auto leasen even nakijken

Bij auto leasen hoef je jezelf niet heel druk te maken over je auto. De meeste zaken worden je uit handen genomen door de leasemaatschappij. Maar, zeker bij wintersport ben je wel genoodzaakt en verplicht om vooraf even het één en ander na te kijken. Denk hierbij aan de verzekering. Is je auto voldoende verzekerd in het buitenland? En hoe is het geregeld met je brandstof? Vaak is dat in het buitenland voor je eigen rekening. Is de winterbeurt die hoort bij het auto leasen al gedaan? Ook al rij je een auto via auto leasen, je bent wel zelf verantwoordelijk voor het tijdig uit laten voeren van beurten en onderhoud.

https://www.autoleasecentrale.nl/