Augustinus-college

Een correcte hondenrek auto uitzoeken

De studie vond één op de 10 bestuurders een ongeval heeft gehad tijdens het reizen in de auto met een huisdier, of iemand kent die dat wel heeft gedaan.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

HUISDIEREN DIE EEN RITJE MAKEN MET EEN HUISDIER
Honden zijn misschien wel de meest voorkomende passagiers, maar er zijn ook veel andere huisdieren in auto’s vervoerd. De top 10 toont het percentage chauffeurs dat elk type heeft vervoerd.
Honden: 70%.
Katten: 37%
Konijnen 3%
Hamsters: 7%
Vis: 7%
Vogels/Parrots: 6%.
Cavia’s: 3%.
Slangen: 6%
Hagedissen: 2%.
Spinnen: 3%

Terwijl de ene chauffeur meldde dat zijn hond uit het raam sprong terwijl hij stilstond bij de verkeerslichten – en een andere chauffeur kreeg een boete omdat hij zijn hond naar voren liet klimmen.

Het zijn niet alleen honden, ook niet alleen, met katten die even gevaarlijk zijn. Een chauffeur meldde dat hun bofkontje zich in de voetruimte naast de pedalen had gevestigd nadat ze uit de doos waren ontsnapt.

Door huisdieren op een jachtgeweer te laten rijden of hun hoofd uit het raam te laten hangen, overtreden miljoenen chauffeurs onbewust de wet en laten ze zich openstaan voor een boete, punten en ongeldig gemaakte verzekering.

Regel 57 van de Highway Code staten: “Wanneer in een voertuig zorg ervoor dat honden of andere dieren op passende wijze worden beperkt, zodat ze u niet kunnen afleiden terwijl u rijdt of u, of zichzelf, verwonden als u snel stopt.

“Een gordelgordelgordel, een draagmand, een hondenkooi of een hondenspeaker zijn manieren om dieren in de auto’s vast te houden.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

TIPS VOOR HET RIJDEN MET UW HUISDIER
De Highway Code adviseert het gebruik van een “veiligheidsgordeltuig, huisdierendrager, hondenkooi of hondenwacht” om dieren in de auto in bedwang te houden.
Experts geloven dat het gebruik van een kooi of krat in de kofferbak de veiligste manier is om uw huisdier te vervoeren.
Geef uw huisdier niet binnen twee uur na het begin van een lange autorit te eten om wagenziekte te voorkomen.
Pak een favoriet speeltje of deken in om uw huisdier een gevoel van vertrouwdheid te geven.
Gebruik zonweringen op de ramen wanneer het warm is of de zon fel is en laat nooit een huisdier achter in een hete auto.
Draag altijd een grote waterfles (minimaal 5 liter) voor het geval uw huisdier oververhit raakt en in geval van nood snel moet worden gekoeld.
Laat uw huisdier niet rijden met de kop uit het raam hangen, want het is potentieel gevaarlijk en kan letsel veroorzaken.
(Bron: The Company of Animals).
En hoewel het niet gehoorzamen aan de Highway Code geen directe straf met zich meebrengt, kunnen chauffeurs door de politie aan de kant worden gezet en tot 1000 pond worden beboet voor het rijden zonder de juiste controle als hun huisdier hen afleidt.

Dat zou kunnen worden opgevoerd tot het niet te rijden met de nodige zorg en aandacht (onzorgvuldig rijden) die een maximale boete van £ 5.000 en negen strafpunten draagt als de zaak naar de rechter gaat.

In extreme gevallen kan het incident ook leiden tot een rijverbod en een verplichte herkeuring.

Tot overmaat van ramp zal uw verzekeraar waarschijnlijk een uitkering weigeren in geval van een ongeval, waardoor u een aanzienlijke schadevergoedingsrekening overhoudt.

“Maar chauffeurs moeten hun honden goed onder controle houden, of ze kunnen boetes tot 5.000 pond krijgen.

“Rijden met een huisdier kan uw autoverzekering ook ongeldig maken, dat wil zeggen dat u persoonlijk moet betalen voor reparaties in het geval van een schadegeval.

Wist u dat u de wet in het Verenigd Koninkrijk zou kunnen overtreden als uw hond niet “voldoende beperkt” is wanneer hij met de auto reist?
Of het nu gaat om een bezoek aan de dierenarts of een bezoek aan het strand, de meeste eigenaren nemen hun hond op een bepaald moment mee in de auto. Het is echter bijna vanzelfsprekend dat auto’s gevaarlijk kunnen zijn voor honden als er geen zorg en gezond verstand wordt toegepast.

Vergeet ook niet dat de Highway Code stelt dat automobilisten ervoor moeten zorgen dat honden “op de juiste manier worden ingehouden” tijdens het reizen in de auto.

Hier zijn enkele do’s en don’ts voor het rijden met uw hond, of hij nu op de voorstoel of in de kofferbak zit.

Houd uw hond in bedwang
Gebruik een goede kwaliteit harnas, of een krat of bewaker, om uw hond veilig te houden. Er zijn er veel op de markt, dus doe eerst uw onderzoek of vraag advies aan uw dierenarts.

Draag altijd water
Auto’s kunnen zelfs warm worden als ze in beweging zijn en honden kunnen tijdens lange reizen uitdrogen. U kunt waterbakjes kopen om er zeker van te zijn dat u altijd een drankje bij de hand hebt.

Maak regelmatig stops tijdens lange ritten
Als u van plan bent om voor een lange tijd in de auto te zitten, zorg er dan voor dat u uw reis zo plant dat u voldoende stops kunt maken. Uw hond zal het waarderen dat hij zijn benen kan strekken, kan genieten van een drankje en wat frisse lucht en naar het toilet kan gaan.

Raamschermen gebruiken
Hoewel deze zijn ontworpen voor baby’s en jonge kinderen, kan uw hond er ook baat bij hebben als ze helpen om auto’s koel te houden en direct zonlicht tegen te houden.

Probeer uw hond te helpen ontspannen
Er is niets erger dan reizen met een angstige poep. Doe alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw hond gelukkig, tevreden en comfortabel in uw auto zit. Dit kan net zo eenvoudig zijn als het geven van hun favoriete speelgoed.

Rijd naar leuke plaatsen
Als uw hond alleen maar in de auto naar de dierenarts gaat om de dierenarts te bezoeken, kan hij het in verband brengen met verdriet in plaats van vermaak. Zorg ervoor dat u ook naar plaatsen reist die hij graag bezoekt.

Houd rekening met bewegingsziekte
De meeste honden zullen deze aandoening ontgroeien, maar als u zich zorgen maakt over deze aandoening, ga dan naar uw dierenarts, omdat zij misschien kunnen voorschrijven. Het is ook de moeite waard om rekening te houden met het feit dat honden minder last hebben als ze naar voren kijken tijdens het rijden.

https://www.carparts-expert.com/nl/bagage-transport/hondenrekken-scheidingsrekken.html