Augustinus College
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de 4 mooiste steden in Zuid-Spanje?

Wie zijn er niet dol op Spanje? Het land heeft zoveel te bieden, van de zonnige stranden aan de Middellandse Zee tot de bergen in het noorden. Maar wat is nu eigenlijk de mooiste streek van Spanje? Dat is lastig te zeggen, want iedereen heeft hier zijn eigen mening over. Wel kunnen we je vertellen dat Andalusië één van de mooiste regio’s van het land is.

In Andalusië vind je prachtige steden als Sevilla en Granada, maar je hebt hier ook prachtige natuur met de bekende witte dorpen. De leukste plaatsen van Andalusië hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Granada

Granada is zeker een bezoekje waard. De stad ligt aan de voet van de Sierra Nevada en is daardoor een perfecte uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de bergen. Maar Granada heeft niet alleen mooie natuur, je vindt hier ook één van de wereldberoemde gebouwen: het Alhambra. Dit Moorse paleis is zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vakantie in Andalusië.

Sevilla

De hoofdstad van Andalusië, Sevilla, is zeker een stad die je moet bezoeken. In Sevilla vind je namelijk het indrukwekkende Real Alcazar en andere bezienswaardigheden, zoals de Giralda toren. Ook zijn er in Sevilla veel leuke pleinen waar je heerlijk kunt relaxen met een drankje in de hand. Vergeet ook zeker niet om ‘s avonds een flamenco show te bezoeken! Dit is één van de typische dingen die je moet doen als je in Andalusië bent.

Córdoba

Eén van de oudste steden van Spanje is Córdoba. In deze stad vind je dan ook veel bezienswaardigheden die je terugbrengen naar de tijd van de Moren. Eén van de bekendste plekken in Córdoba is zeker het Mezquita, een voormalige moskee die nu een kathedraal is. Dit gebouw is zeker indrukwekkend en zeker een bezoek waard!

Ronda

In Ronda vind je niet alleen mooie natuur, maar ook één van de oudste stierenvechtarena’s van Spanje. Maar Ronda staat vooral bekend om de prachtige ligging. Deze stad ligt namelijk tegen de rand van een hoge klif, met hierbeneden een rivier die dwars door de stad loopt. Een bezoek aan Ronda is zeker de moeite waard als je in Andalusië bent.