Augustinus College
Image default
Banen en opleidingen

Wat te doen als u denkt dat werk zinloos is

werk zoeken

Herstart jezelf regels
1. Schakel alle gadgets uit en ga 2 weken op vakantie. Als er geen geld is voor de zee, ga dan gewoon naar het dorp.
Waarom is dit? Omdat je het zult kunnen begrijpen – je bent gewoon moe, of dit is het einde van een bepaalde loopbaanfase.
De eerste week zullen de hersenen een telefoon, internet, telegrammen, fb en VKontakte eisen, en in de tweede week zullen ze zich verzoenen en je beslissingen over jezelf geven. Luister er aandachtig naar.
2. Als u bij terugkeer nog steeds zeker weet dat uw werk zinloos is, moet u een “audit van uzelf” doen. Begrijp wat je leuk vindt en waar je een hekel aan hebt, welke vaardigheden je hebt en zoek op basis hiervan naar die bedrijfstakken en beroepen waarin je van toepassing zult zijn.
Belangrijk! Trap niet in de mythevorming van het beroep. Begrijp wat er werkelijk achter het nieuw gekozen beroep zit, en niet wat u gewend bent erover na te denken. Om dit te doen, moet u veel en gedetailleerd praten met mensen die in dit beroep werken.
3. Onthoud dat wanneer u van bedrijfstak naar bedrijfstak gaat, uw salaris met 15-20 procent zal dalen. De kans op werk door het werven van middelen is erg laag. U moet alle kennissen vinden die in uw nieuw gekozen beroep werken en hen vragen u aan te bevelen. Richt je vooral op die vaardigheden die nuttig kunnen zijn in een nieuwe branche, en die je al hebt.
In het algemeen, als alles walgelijk is en niet weggaat, raad ik aan om niet zelfmedicatie te geven, maar om naar een goede loopbaanadviseur te gaan. Dit is een nogal moeilijk pad, en het is moeilijk voor een onvoorbereid persoon om het zonder fouten te passeren.
Succes!

https://www.vindazo.be