Augustinus College
Image default
Bedrijven

Waarom een taxatie doen op een bedrijfspand?

Waarom een taxatie doen op een bedrijfspand? 

Het is voor het verkopen van uw pand van belang om een taxatie te laten uitvoeren. Door middel van een taxatierapport krijgt u onder andere inzichten over de bouwkundige staat en marktwaarde. Sons Real Estate is ontstaan uit een bouwbedrijf en makelaardij en biedt daarom de mogelijkheid om uw pand proffesioneel te laten taxeren door onze specialisten. Op zoek naar een gratis en vrijblijvende taxatie? Dien dan uw aanvraag in! 

Wat is een bedrijfstakatie?

Een bedrijfstaxatie zorgt ervoor dat bijvoorbeeld kantooruimtes, winkels, produktie- en opslagruimtes getaxeerd kunnen worden door een taxeur. Het is van belang dat de taxatie wordt uitgevoerd door een spacialist in de vastgoedmarkt. De factoren van een taxatie zijn onder andere, de ligging, de grootte, gegevens uit het kadaster, de indeling en energiebesparende maatregelen. Zie hier meer factoren. 

 

Waarvoor is een taxatie nodig?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een taxatie aan te vragen. Een bedrijfstaxatie is nodig wanneer de herfinanciering of inversteringsbeslissing moet worden onderbouwd. Ook kunnen taxateurs een rapport opstellen voor de huurder, om te controleren of de huur marktconform is. Een andere reden waarom het essentieel is om een taxateur te raadplegen is bij de aan- en verkoop van een pand.  

 

Need-to-know taxatie termen:

  • Het 4 ogen principe houdt in dat elke uitgevoerde taxatie door een mede erkende taxateur wordt beoordeeld. 
  • De herbouwwaarde is een getaxeerd bedrag dat nodig is om het pand of de woning opnieuw te bouwen. Dit is berekend met de kosten voor bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of toilet. 
  • Economische huurwaarde geeft aan wat de huidige waarde van de huur van het pand op de vrije markt is. 
  • De opbrengstwaarde geeft aan voor hoeveel het pand verkocht kan worden. Dit wordt berekend door de nog te maken kosten af te halen van de verkoopprijs. 

Wilt u nog meer over een taxatie weten? Bekijk onze website! 

https://sonsrealestate.nl/taxatie-bedrijfspand/