Augustinus College
Image default
Sport

Voetbal en regels

voetbaltrainer worden

Voetbal is een sport. De sport is een teamsport, waarbij de hoofdtaak is om de bal vaker dan het andere team in het doel van de tegenstander te scoren. Een onderscheidend kenmerk van deze sport is dat je je handen niet kunt gebruiken. De bal wordt met voeten of andere lichaamsdelen in het doel van de tegenstander geslagen, maar niet met de handen.

Zelfs voordat de verstedelijking alle continenten bereikte, waren balspelen erg populair. Terug in het oude China was er een balspel dat erg aan modern voetbal deed denken. Natuurlijk zijn de vorm van het spel en de regels veranderd, maar het blijft een feit. Voetbal is als sport meer dan honderd jaar oud.

Soorten voetbal

De enorme populariteit van deze sport heeft vele soorten voetbal voortgebracht:

  • – Regulier (standaard) voetbal. De meest populaire vorm van voetbal, en tegenwoordig de meest wijdverspreide. Het team bestaat uit 11 spelers, inclusief de doelman. De speeltijd is twee helften van 45 minuten, tenzij anders overeengekomen door de scheidsrechter en de deelnemende teams.
  • – Minivoetbal is een soort voetbal dat op kleine terreinen binnenshuis wordt gehouden. De bal gebruikt, in tegenstelling tot regulier voetbal, een kleinere. Zware krachttechnieken en tackles zijn verboden. Op het veld staan ​​twee teams van elk vier spelers en een doelman. Het spel duurt twee helften van 20 minuten.
  • – Strandvoetbal – voetbal gespeeld op het zand met blote voeten, lichte bal. Het aantal spelers en alle wissels in het spel voldoen aan de regels van zaalvoetbal. De duur van het spel is drie helften van 12 minuten. Het spel duurt tot een doelpunt. Als de wedstrijd aanvankelijk gelijkspel is, gaat het “gevecht” naar het eerste doelpunt in de reeks “post-match” straffen.
  • – Rugbyvoetbal is de tweede meest populaire voetbalsoort. Het aantal spelers in elk team is 25 mensen, op een vrij groot veld. De duur van het spel is twee helften van 40 minuten. Als de teams gelijkspel hebben gespeeld, worden indien nodig nog twee helften van 10 minuten toegewezen (eliminatiespel). Van hem zijn soorten ontstaan ​​als Amerikaans, Canadees voetbal, handbal en basketbal.
  • – Showball – voetbal op een hockeybaan met kunstgras. De duur van het spel is, afhankelijk van de beslissing van de spelers, twee helften van elk 20 minuten, of vier helften van elk 15 minuten. Hier is een gelijkspel mogelijk, of wordt er verlenging toegekend. Bovendien is de verlenging bij het spelen in twee helften 5 minuten en bij het spelen in vier helften 10 minuten. Van elk team staan ​​zes spelers op het veld, inclusief de doelman.
  •  – Tafelvoetbal (kicker) is een spel zonder geslacht en leeftijd, gebaseerd op voetbal. Figuren van voetballers, gemonteerd op de staven, worden door de spelers bestuurd met behulp van handvatten. Het principe van het spel is zoals in het reguliere voetbal: de bal in het doel van de tegenstander scoren. De game wordt één-op-één of twee-tegen-twee gespeeld, hoewel vier-tegen-vier is toegestaan ​​in grote competities. Het spel wordt gespeeld op een score, van 5 tot 10, wedstrijden tot 1,2 of 3 overwinningen – Papieren en munten voetbal. Spelers spelen op een tafel met een zelfgemaakte poort en een papieren envelop (bal) of munt met hun vingers.

Soorten voetbal in de wereld

Naast het bovenstaande zijn er soorten voetbal gerelateerd aan nationaal:

  • – Het Australische voetbal heeft het op twee na hoogste aantal toeschouwers op de tribunes. Elk team heeft 18 spelers, het veld is ovaal. De duur van het spel is vier periodes van 20 minuten. Zware krachtbewegingen zijn toegestaan. Belangrijk: het spel stopt zelden, ook al zijn de spelers geblesseerd.
  • – Lelo burti is een teamspel dat oorspronkelijk uit Georgië komt en dat sterk doet denken aan traditioneel rugby. De regels van dit spel zijn behoorlijk streng. Het team bestaat uit 15 personen. De bal is van leer, gevuld met gras of wol. Tijdens het spel mogen spelers de bal uit de handen van de tegenstander slaan. Het spel duurt twee helften van elk 30 minuten.
  • – Calcio is de “voorouder” van modern voetbal en rugby. Het spel wordt gespeeld op een zandveld met een leren bal gevuld met geitenhaar. Er zijn 27 spelers in het team, die elk hun eigen taak hebben om de speler dichter bij het scoren van zoveel mogelijk doelpunten voor de tegenstander te brengen. Hoe dan ook. Het is toegestaan ​​spelers van de tegenpartij die niet in balbezit zijn, aan te vallen met worsteltechnieken en vuistgevechten. Het spel duurt 50 minuten.

Voetbal regels

Voetbal is een teamsport met eigen regels. Wat zijn deze regels? Dit is de standaardregeling volgens welke competities worden gehouden, de procedure voor voetballen. Deze volgorde regelt het aantal spelers, de duur van het spel, de grootte van het veld, de grootte en vorm van de bal, de vereisten voor overtredingen van de regels, enz. Tot op heden zijn de huidige regels voor het voetbalspel ontwikkeld en goedgekeurd door de International Council of Football Associations.

Basisregels van voetbal

Regel 1: het speelveld.

Het voetbalveld is een veld voor het spel, heeft een rechthoekige vorm, met een zijlijn die langer is dan de lijn. Aanbevolen waarden zijn: lengte – 105 m, breedte – 68 m, maar het veld kan vierkant zijn (elk 90 m). De markeringen zijn aangebracht in lijnen met een breedte van maximaal 12 cm. Het doelgebied waarbinnen het verboden is de doelverdediger te duwen, evenals het strafschopgebied waar de doelverdediger met zijn handen mag spelen, moeten worden gemarkeerd. De aanwezigheid van speciale vlaggen in de hoeken van het veld is ook vereist.

Regel 2: de bal.

Voetbalregels bepalen het spel met een bal met een specifieke vorm en grootte. Indien nodig wordt het spel gestopt om de bal te wisselen.

Regel 3: deelnemers aan het spel.

Het spel wordt gespeeld door twee teams van elk niet meer dan elf spelers (inclusief de doelman), met uitzondering van enkele nationale voetbalsoorten, waar het grootst mogelijke aantal spelers is. Vervanging van spelers is toegestaan.

Regel 4: duur van het spel.

De duur van het spel is twee helften van 45 minuten, met een pauze van 15 minuten. Indien nodig kan een bepaalde tijd worden toegevoegd (tussenkomst van artsen, vervanging van spelers).

Regel 5: uitrusting van spelers.

De uitrusting van de spelers omvat: onderbroeken (onderbroeken), beenkappen, scheenbeschermers, laarzen. Doelmannen mogen aanvullende uitrusting in de vorm van handschoenen gebruiken. Het dragen van sieraden en horloges, evenals riemen en hoofdbanden is verboden.

Regel 6: Rechter.

De scheidsrechter houdt toezicht op het spel als geheel, zodat de wedstrijd volgens de regels wordt gespeeld. De beslissingen van de scheidsrechter tijdens de wedstrijd zijn definitief en worden niet herzien.

Daarnaast zijn er de regels van het voetbalspel, die de bal bij buitenspel, de start en herstart van de wedstrijd, overtredingen, vrije trappen en vrije trappen, strafschoppen en hoekschoppen, balwerpen regelen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html