Augustinus College
Image default
Aanbiedingen

Uw dierbare op verschillende manieren herdenken

Gedenk uw dierbare doormiddel van een gedenksieraad

De wijze waarop we overleden dierbaren herdenken is in de loop der tijd gewijzigd. Waren vroeger vooral forse urnen met as in huis in de mode vandaag de dag zijn vooral subtiele kleinere urnen en gedenkartikelen populair. Steeds vaker kiest men tegenwoordig voor gedenksieraden. In een speciaal sieraad verwerkt men een deel van de as van de dierbare overledene. Het is een elegante, erg persoonlijke herinnering die tastbaar is vormgegeven. Uw dierbare draagt u letterlijk met u mee. Wat zijn de mogelijkheden van gedenksieraden? We geven u hieronder een opsomming:

Een as-hanger

De as-hanger is waarschijnlijk het meest gekozen gedenksieraad. Een as-hanger laat u naar wens vormgeven om het nog persoonlijker te maken. Denkt u aan een zilveren of gouden sieraad in de vorm van een hartje, waarin een beetje as van de overledene wordt gestopt. In plaats van edelmetaal kunt ook moderne materialen als glas en rvs gebruiken.

Welk materiaal u ook gebruikt u creëert daarmee een prachtig en uniek sieraad dat goed met uw dagelijkse kleding gecombineerd kan worden. Het sieraad kunt u zelf met de as vullen, of dit te laten doen door de kunstenaar, glasblazer of edelsmid.

Een as-ring

Ook een as-ring is populair en veel gedragen gedenksierraad. Met een as-ring kunt u veel kanten op, het aantal mogelijkheden is eindeloos. Als uw overleden dierbare uw partner was, zou u de as-ring als trouw of vriendschapsring kunnen dragen. Een (as-) ring symboliseert de band en de verbondenheid tussen u en uw partner die de dood overstijgt. In een as-ring is een beetje as van de dierbare verwerkt.

Een as-armband

Een bijzondere manier om as van uw overleden dierbare te bewaren en mee te dragen biedt de as-armband. De vormgeving, materiaal en kleur van de as-armband kunt u in samenspraak met de kunstenaar of edelsmid bepalen. Het kan een prettig idee zijn om we dierbare dichtbij (bij de hand) te hebben. Hoewel as in de armband verwerkt is ziet niemand dat en weet alleen u en degene aan wie u het verteld heeft dat het een gedenksierraad is.

Een as-bedel

Een bedelarmband is een armbandje waaraan kleine voorwerpjes (bedels) worden gehangen. De naam stamt af van het gebruik dat wie de armband wilde bekijken, dat moest “betalen” door er een nieuw extra bedeltje aan te hangen. Dit “betalen om te kijken” werd bedelen genoemd.

Een as-bedel is een liefdevol aandenken waarin as verwerkt zit van dierbare. De as-bedel kunt u eenvoudig als een extra bedel aan uw bedelarmband met andere bedels bevestigen. U kunt natuurlijk slechts één bedel aan de armband dragen. Bij de juwelier zijn heel uiteenlopende ontwerpen van kettingen te vinden waar u makkelijk bedels aan kunt bevestigen. Ook vindt u daar bedels die u met as van uw dierbare kunt vullen. Vraag advies aan uw juwelier.

Toch liever een urn of gedenkteken?

In een as-sieraad past natuurlijk maar een heel klein beetje as. Voor de rest van de as heeft u een urn nodig. Ook kunt u kiezen voor een gedenkteken of afscheidsmonument voor uw dierbare. Ook is een zogenaamd urnen graf – een graf waarin men de urn begraaft – populair. Memorabel kan uw gewenste afscheidsmoment samenstellen, waarbij altijd rekening gehouden wordt met uw wensen.

U heeft de keuze uit verschillende materialen en toepassingen en kunt het  afscheidsmoment heel persoonlijk laten maken. Wilt u meer informatie? Of wilt u mij  direct inschakelen voor het maken van een persoonlijk gedenkteken? Neemt u dan contact met mij op.

 

Memorabel Afscheidsmonumenten

Als grafkunstenaar nodig ik nabestaanden graag uit om actief mee te denken en helpen bij het ontwerpen van een persoonlijk afscheidsmonument of gedenkteken.

Jeroen Stok van Memorabel maakt stijlvolle en bijzondere grafkunst. Ook bijzondere en eigentijdse gedenktekens voor een kindergraf of een babymonumentje. Hij ontwerpt monumenten die aansluiten bij uw verhaal, wensen en eisen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van RVS, corten of glas? Bekijk de website of maak een afspraak. Bel 0320-218676 of mail info@memorabel.nl.

Met aandacht en respect vertaalt Jeroen Stok uw wensen zorgvuldig in een bijzonder en uniek gedenkteken. Gratis vrijblijvend advies over een persoonlijke grafsteen of grafmonument. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismaking.

Jeroen Stok

Dit artikel werd geschreven door Jeroen Stok.  Jeroen is beeldhouwer en ontwerpt naast grafkunst ook RVS sculpturen en tuinbeelden. Gestileerde moderne kunstwerken die een opvallend lichte en positieve uitstraling hebben.

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

 

#grafsteen, #graf, #grafzerk, #begraafplaats, #kerkhof, #uitvaart, #grafmonument, #grafkunst #monument, #holocaust, #JeroenStok #as-sieraad, #as-ring

contact met grafkunstenaar
https://www.memorabel.nl