Augustinus College
Image default
Dienstverlening

Schakel Your Business Online in voor een advertentiecampagne op YouTube

Your Business Online is een social media bureau met veel routine en expertise. Het team heeft veel ervaring met adverteren op Youtube. Voor degenen die een YouTube advertentiecampagne overwegen en daarbij willen samenwerken met Your Business Online alvast een kleine introductie van het zo geliefde kanaal. 

Meer over YouTube

Videosite YouTube werd opgericht in 2005 door Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. Het aantal maandelijkse gebruikers ligt rond de 2 miljard. Filmpjes bekijken; je hoeft er niet voor in te loggen. Wil je zelf content uploaden en / of reageren op video’s dan moet je je wel registreren. YouTube is vanaf het begin populair. In 2006 stond het al in de top 10 van meest bezochte websites wereldwijd. In datzelfde jaar nam Google YouTube over. Dit had alles te maken met het feit dat het eigen Google kanaal – Google Video- en ook Yahoo video, achterbleven bij YouTube. In 2007, 2008 en 2009 werden de volgende functionaliteiten toegevoegd: commercials vertonen bij video’s, het uploaden van HD-kwaliteit filmpjes, 3D-video’s vertonen. Hier bleef het niet bij. Het platform werd vervolgens uitgebreid met full HD, livestreams, 4K en 8K filmpjes en HDR. Sinds 2013 bestaat er een apart kanaal voor elk land. Het betaalde en reclamevrije YouTube Premium-abonnement (aanvankelijk heette het overigens YouTube Red) wordt sinds 2014 aangeboden. YouTube Kids werd in 2015 gelanceerd.

Influencers

Content creators zijn mensen die video’s maken en uploaden op hun eigen YouTube-kanaal. Degenen die dat regelmatig doen, worden YouTubers genoemd. YouTubers met veel volgers en daardoor veel invloed zijn de zogenoemde influencers. Influence marketing wordt ook ingezet op Twitter en Instagram. Voor en middenin de video’s worden reclamefilmpjes vertoond. De link tussen de influencer en het getoonde product (of de dienst) is snel gemaakt. Bekende Nederlandse YouTubers zijn Enzo Knol, MeisjeDjamila en Gio. De muziekkanalen van Emma Heesters en Davina Michelle – met respectievelijk ruim 3 en ruim 1 miljoen volgers – richten zich niet alleen op de Nederlandse, maar juist ook op de internationale markt.

Tot zover voor nu. Een volgende keer beschrijven we de andere online media die je met behulp van social media bureau Your Business online kunt inzetten voor jouw bedrijf.