Augustinus College
Image default
Woningen

Ramen en deuren vlaams brabant

Een onconventionele uitstraling: de meest originele en onconventionele ramen ter wereld.

Windows lijkt ons de meest voorkomende zaak. Het is correct, want het is slechts een functioneel element van de structuur en niets anders, zegt u. Veel architecten zullen het echter niet met u eens zijn – er zijn geen grenzen voor echte kunstenaars.

In dit artikel heb ik levendige voorbeelden verzameld van ongebruikelijke architecturale oplossingen met de meest interessante vensters. Genieten.

De meest ongebruikelijke ramen
Muzikale ramen viool Piano House
Zo’n gebouw bestaat echt. Het is gelegen in een van de districten van het Huainan-district in China en trekt sinds 2007 toeristen. De viool is een structuur van glas en metaal met meerdere verdiepingen en ingewikkelde gesneden elementen. ‘S Nachts ziet de structuur er dankzij extra verlichting uit als een heldere tekening.

In het gebouw is een muziekschool
Een soort “muzikaal” raam trekt honderden toeristen

Koninklijke ramen
Wenen is de thuisbasis van een van de meest interessante huizen ter wereld – het Friedensreich Hundertwasser House. De architect wist de droom van een ideale woning te realiseren: in de balkonnissen groeien bloemen, bomen en struiken (zelfs op het dak van het gebouw), elk deel van de muur is anders afgewerkt en elk appartement heeft een unieke indeling. Interessant is dat er dertien soorten ramen speciaal voor dit huis zijn ontworpen.

Zee ramen
The House of Bones (de officiële naam is Casa Batlló) in Barcelona is een van de beste creaties van Antoni Gaudí. De architect ging bij al zijn projecten verder dan het mogelijke. U zult hier niets gewoons vinden. De hoofdramen van het gevelensemble zijn gemaakt zonder een enkele hoek en zijn versierd met glas-in-loodramen in gele en blauwe tinten. Botvormige kolommen ondersteunen balkons en blokframes. De hoekramen van het gebouw doen enigszins denken aan erkers.

“Zee” -ramen worden genoemd vanwege de gelijkenis van het hele uiterlijk van het huis met een grote draak. De site staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het is moeilijk te geloven dat deze ramen in 1906 zijn gemaakt
Deze complexe raamconstructies werden in 1906 voltooid.

Dansende ramen
Het “Dansende Huis” van Praag is een van de bekendste toeristische attracties in Tsjechië. Sommigen noemen het de “Praagse Eiffeltoren”. Het gebouw in de stijl van constructivisme werd begin jaren 2000 gebouwd door een internationaal team van architecten.

Naast de sierlijke en ongebruikelijke vormen van de gevel verdienen ramen bijzondere aandacht. Bekijk ze zorgvuldig. De frames “dansen” met de muren, buigen en passen zich eraan aan.

Ramen van het “Dansende Huis” in Praag
Bij het maken van elk raam is rekening gehouden met de eigenaardigheden van de gevel en het interieur

Blije ramen
“Blije” ramen horen in een gelukkig huis te staan. Dit bestaat echt. Het is gelegen in de Duitse stad Brunswijk. Het gebouw is ontworpen door popartkunstenaar James Rizzi.

De exacte indeling van de openingen en een soort standaard staat er niet bij. Als je goed kijkt, kun je vensters vinden in de vorm van harten, driehoeken, sterren, vierkanten en andere geometrische vormen. Sommigen van hen maken deel uit van de ogen van stripfiguren.

 

Natuurlijke ramen
De beste en op zijn eigen manier krankzinnige architect is de natuur. Haar beroemdste werken zijn ongeëvenaard.

Dus tot voor kort was er op het Maltese eiland Gozo een uniek natuurlijk object: de Azure Window kalksteenrots van 28 meter hoog. Op 8 maart van dit jaar stortte het om natuurlijke redenen in – het stortte tijdens een storm in zee. Er zijn geen andere vergelijkbare natuurgebieden op Malta.

De rots had de status van Werelderfgoed.
Kalksteenrots Azure Window in 202017
Het azuurblauwe raam is een favoriete plek geweest voor duikers, fotografen en filmmakers. Ze is in veel films te zien.

Maar in een van de Amerikaanse nationale parken in Utah zijn er ongebruikelijke zandstenen bogen. Elk heeft zijn eigen naam. Deze natuurlijke “portaalsystemen” trekken toeristen en wetenschappers aan, en ufologen blijven zoeken naar sporen van de aanwezigheid van buitenaardse wezens in hun omgeving.

 

Ramen en deuren vlaams brabant

Prijzen Kozijnen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0105-wat-kost-een-nieuw-raam.html