Augustinus College
Image default
Alarmsysteem

Onschuldige kinderspelletjes zijn aas voor inbrekers en internetcriminelen

Onschuldige kinderspelletjes zijn aas voor inbrekers en internetcriminelen

Je hebt de puntjes op de ‘i’ gezet als het gaat om wachtwoordbeveiliging. Uw unieke wachtwoorden worden regelmatig gewijzigd, nooit opgeslagen in het zicht en divers voor verschillende accounts. Maar wat als beveiliging niets te maken had met je eigen acties, maar met die van je kinderen? Naarmate consumenten meer worden opgeleid, wenden hackers zich tot de meest kwetsbaren onder ons om de informatie te krijgen die ze nodig hebben. Hun voorkeurskanaal? Online kindergames. Wij van slotenmaker den Haag leggen uit:

Kinderen online targeten

Kindergames zijn niet immuun voor cybercriminaliteit. Eerder dit jaar werden tienduizenden accounts gehackt op de populaire gamingsite Neopets, waar basisschoolkinderen met hun virtuele huisdieren spelen. En eind 2015 onthulde een hack van VTech online leersystemen persoonlijke informatie voor vijf miljoen volwassenen en kinderen.

Er zijn verschillende manieren waarop hackers kindergames als doelen gebruiken. Sommigen vertrouwen op het gebrek aan vooraf gebouwde beveiliging in het apparaat / spel zelf, zoals het geval is in het VTech-voorbeeld. Anderen maken gebruik van het gedrag van kinderen – waardoor ze worden aangespoord om op een malwarelink te klikken door deze als onderdeel van het spel te laten lijken of persoonlijke gegevens te delen via woordassociaties. (Bijvoorbeeld: “Wat is de naam van uw huisdier?” Kan vragen over het herstellen van wachtwoorden onthullen.)

Kinderen beschermen (en jezelf)

Veilig internetgebruik begint met het opleiden van uw kinderen. Leer ze hoe een spamlink of aanbieding eruit kan zien, zodat ze weten dat ze er niet op hoeven te klikken (ze bevatten bijvoorbeeld spelfouten, promotionele aanbiedingen, prijsvragen, enz.). Adviseer ze om geen informatie over zichzelf te delen, zoals favoriete kleur, straat waar ze op wonen, moeders meisjesnaam, etc., zelfs als onderdeel van een spel. Moedig ze aan om te vragen of iets er online verdacht uitziet. Andere stappen om uw gezin te beschermen zijn:

  • Geef kinderen hun eigen apparaten, indien financieel mogelijk, of bewaar vertrouwelijke familiegegevens op een externe harde schijf. Op die manier zijn er minder gegevens als de computer / tablet wordt gehackt. Als uw hoofdcomputer in gevaar raakt, kunnen hackers mogelijk financiële informatie, extra wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens die erop zijn opgeslagen, achterhalen.
  • Vraag naar apparaatbeveiligingsmogelijkheden voordat u koopt. Dit omvat kindvriendelijke tablets en gameconsoles.
  • Update antivirussoftware regelmatig op apparaten.
  • Stel apparaatinstellingen in om kindvriendelijk te zijn. Schakel in-app-aankopen en automatische downloads uit en wijzig de browserinstellingen.
  • Blijf goed wachtwoordbeheer uitvoeren en overweeg beveiligingsvragen te gebruiken waarvan zelfs uw kinderen de antwoorden niet weten.
https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag