Augustinus College
Image default
Alarmsysteem

Ajax alarmsysteem, de beste draadloze beveiliging

Een alarmsysteem is een van de belangrijkste middelen die u kunt gebruiken tegen een inbraak. Inbrekers zijn namelijk al snel op de hoogte van een systeem wat gebruikt wordt om de woning te verbergen en wanneer zij dit zien, zullen zij er snel voor kiezen om de woning over te slaan en op zoek te gaan naar een makkelijkere optie. In deze tekst gaan we je daarom laten zien wat de beste manier is om een inbreker tegen te houden en waarom wij denken dat een draadloos alarmsysteem van het merk Ajax dit kan zijn.

wat is een alarmsysteem precies?

Ajax is een merk wat dus een draadloos alarmsysteem maakt. Wat een alarmsysteem kan zijn is waarschijnlijk bij de meeste mensen wel bekend, maar hoe deze er uit kan zien kan heel erg verschillen. Zo zit er natuurlijk een verschil wanneer je gaat voor een draadloos systeem en dat scheelt enorm omdat het hierdoor niet een groot netwerk van draden hoeft te zijn. De losse delen van het systeem kunnen allemaal aangesloten worden aan een centraal punt wat de hub wordt genoemd. Dit is het hart van het apparaat en is het belangrijkste onderdeel omdat alle andere onderdelen werken door middel van deze hub. Ook kan het systeem geïnstalleerd worden op de wifi, maar kan er tegelijkertijd een simkaart in het apparaat gedaan worden. Op het moment dat de wifi dan wegvalt of er een internetstoring is, kan er nog steeds een alarm gestuurd worden naar het alarmbedrijf. Maar hoe wordt een inbreker gedetecteerd?

De losse onderdelen van het systeem

Er zijn verschillende manieren hoe je er achter kunt komen dat er een inbreker in de woning is. Bijvoorbeeld door een infrarood camera. Deze registreert bewegingen door middel van infrarood. Wanneer hij een beweging ziet, zal de camera dit doorgeven aan de hub en gaat het alarm af. Ook zijn er speciale magneten. Deze worden in de deurpost of het raam gemaakt en aan het daadwerkelijke raam of de deur. Wanneer de magneten uit elkaar gaan, omdat de deur of het raam opengaat, betekent dit dus dat er een alarm uit gaat. Als laatste kun je ook nog kiezen voor een sirene. Op het moment dat er dan ingebroken wordt, gaat er ook nog eens een heel luid alarm af. Dat maakt het schrikken voor de inbreker wat hopelijk inhoudt dat hij snel de woning verlaat.

https://draadloos-alarmsysteem.com/ajax-een-goede-beveiliging-voor-je-woning/