Augustinus College
Image default
Onderwijs

Maak werk van je talenten

Alles bij jou tiptop in orde

je hebt van die mensen waarbij alles thuis tiptop in orde is. Ze vergeten geen enkele verjaardag, en daarnaast wordt voor alle boodschappen die gedaan worden een lijstje gemaakt. Wanneer jij zo’n persoon bent houd je er waarschijnlijk van om alles te regelen. Wat jij doet in je huis is in feite een administratie runnen. Wanneer jij thuis zit en toe bent aan een heel andere baan is een opleiding administratief medewerker wellicht wat voor jou. Het is een baan waarbij jij optimaal gebruik maakt van jouw talenten. Jouw karaktereigenschappen kan je namelijk perfect gebruiken in jouw werkomgeving.

Handig als je dit al bent

Ga je een opleiding volgen in de administratie, dan is het handig als je al gewend bent om gestructureerd te werken. Je weet precies hoe jij je werktaken moet plannen om tot een optimaal resultaat te komen. Daarnaast mag je gerust heel precies zijn. Dit is namelijk mede een vereiste om op een goede manier een administratie te onderhouden.

Zaken die jij leert

De meeste zaken voor het vak van administratief medewerker leer je uiteraard. Je leert in dit geval werken met de computer en met administratieprogramma’s. Daarnaast leer je hoe je klanten te woord moet staan. Ook dit komt geregeld voor wanneer je in een klein bedrijf op de administratie werkt. Verder word je bijgeschoold op het gebied van Excel, een computerprogramma waarin de meeste bedrijven in ons land de administratie bijhouden. Rekenvaardigheden, niet ieders sterkste kant, worden ook extra onder de loep genomen. Last but not least krijg je taalvaardigheden als verplicht lesmateriaal. Een goede medewerkster van de administratie is immers in staat om foutloos een correspondentie te voeren met personeel, klanten en leveranciers.