Augustinus College
Image default
Auto’s en Motoren

Jonge occasions voor het hele gezin via de autodealer in Etten-Leur

Wanneer je een gezin hebt wil je een auto die aan je behoeften voldoet. Misschien wil je af en toe met het hele gezin op vakantie. Maar je gebruikt je auto ook om mee naar je werk te gaan. De auto moet veilig zijn en je geeft je geld liever uit aan leuke dingen doen met de kinderen dan aan het onderhoud van je auto. Bij MV Motive kunnen ze daar wel wat mee. Deze autodealer in Etten-Leur gaat als automakelaar samen met jou op zoek naar de perfecte occasion.

Groot, veilig en onderhoudsarm bij de autodealer in Etten-Leur

Als je met de kinderen op vakantie gaat weet je een ding zeker, er gaan een hoop spullen mee! Plus drie, vier of vijf inzittenden en misschien zelfs een hond. Een normale hatchback wordt dan al snel te klein. Je hebt dan de keuze uit drie typen occasions.

  • Auto’s als de Ford Torneo of de Ford C-Max zijn zogenoemde ‘MPV’s’ of Multi Purpose Vehicles . Het zijn grote auto’s die zitplaatsen bieden aan zes, zeven of zelfs acht personen. Je merkt dat je in dit type auto meer been- en hoofdruimte hebt. Een nadeel, door al die zitplaatsen lever je ruimte in bij de kofferbak.
  • De SUV. Sports Utility Vehicles zijn vaak grotere versies van bestaande modellen. Zo is de Mazda CX 3 bijvoorbeeld een grotere versie van de Mazda 3 hatchback. Prima auto’s met een hoge zit en veel ruimte in de cabine. Deze auto’s hebben ook veel trekkracht zodat je er met de caravan op uit kunt trekken. Soms presteert de motor echter niet optimaal omdat de carrosserie en het onderstel weliswaar aangepast worden maar de motor dezelfde is als in de kleinere versie. Het gevolg is een auto die minder zuinig rijdt en in sommige gevallen net wat vermogen tekort komt.
  • Een stationwagen. De oude, vertrouwde station. Langer dan een hatchback, sedan of coupé, een lagere zit zodat de auto stabieler op de weg ligt en een zee van ruimte in de kofferbak. En dat terwijl je plaats voor 5 inzittenden hebt. In veel gevallen is een stationwagen de beste combinatie van ruimte, veiligheid en rijcomfort.

Kies de juiste versie, twee concrete tips

Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat je een station wel ziet zitten. Dan heb je nog steeds veel te kiezen qua merken en modellen. Nu kunnen we een heel verhaal neerzetten over hoe je de beste auto uitzoekt maar autodealer MV Motive heeft iets beters. Twee concrete tips voor auto’s die aan je behoeften voor een veilige en ruime gezinsauto voldoen.

Tip 1: Ford focus Wagon 1.0 Ecoboost ST-Line

De Ford Focus is al jaren het best verkopende model van Ford. En met goede reden. De prijs, de ruimte en het vermogen zijn uitstekend in balans. Veel stationwagens zijn ‘ uitgerekte’  versies van het hatchbackmodel. Dan krijg je vaak te maken met hetzelfde probleem als veel SUV’s. Te weinig vermogen voor het zware lijf dat meegesleept moet worden. Kies daarom voor de ST-Line. Deze uitvoering heeft net wat meer PK en dat merk je op de weg. De 1.0 Ecoboost motor is bovendien erg zuinig, wat weer scheelt in de maandelijkse kosten.

Tip 2: Mitsubishi Lancer 1.6 Sportback

Een stoer uiterlijk, meer dan genoeg ruimte in de cabine en in de kofferbak en het laagste prijskaartje voor onderhoud van alle occasions. Gemiddeld kost deze auto je aan reparaties en onderhoud slechts €78 in de eerste vijf jaar. Over veiligheid gesproken! Houd er wel rekening mee dat de grotere motor meer dorst heeft dan de Focus, zonder dat je daar meer vermogen voor terugkrijgt.

Samen met de expert op jacht naar je nieuwe auto

Autodealer MV Motive treedt op als automakelaar. Dat betekent dat 20 jaar aan ervaring en netwerken wordt ingezet om voor jou de beste deal te scoren voor occasion die je wilt hebben. Ga vooral een keer langs om je wensen te bespreken. Als je van tevoren belt kun je zelfs ’s avonds op bezoek komen zodat je niet eerder weg hoeft op je werk.