Augustinus College
Image default
Woning en Tuin

Hoe moet je een vijver onderhouden?

Je hebt nu een mooie vijver in je tuin. Ben je nu klaar? Nog lang niet. Het onderhouden van een vijver is een vrij ingewikkelde taak, waarbij je goed op moet letten en je aandacht er goed bij moet houden. Om de vijver zo mooi mogelijk te houden, is het belangrijk dat je de vijver goed onderhoudt en hier zijn wat tips om dat voor elkaar te krijgen. 

 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen bladeren in je vijver terechtkomen, vooral in de herfst. Als dat het geval is, kunnen de bladeren die in het water zijn beland gaan rotten, Dit neemt het zuurstof weg van de overige organismen in je vijver, die dan gaan sterven aan zuurstoftekort. 

 

Het is ook belangrijk om te letten op de bodem van de vijver. Als er toch wat natuurlijk afval terechtkomt op de bodem van de vijver, of als er wat grind in valt, dan moet je ervoor zorgen dat dat verwijderd wordt. Te veel vuil op de bodem van de vijver kan ervoor zorgen dat de vijver verzuurt, waardoor de planten en de vissen sterven. 

 

Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende water wordt aangevoerd,is het belangrijk om een vijverpomp te kopen en te installeren. Om te garanderen dat de vijverpomp zo goed mogelijk werkt, moet je ervoor zorgen dat de pomp zo diep mogelijk in het water komt te liggen. Kies ook voor een pomp met een wijde slang, zodat er meer water wordt verplaatst.

 

Let erop dat je altijd je vijverfilter schoon houdt. Als de filter schoon is, kan deze optimaal blijven werken en zorg je ervoor dat er zo min mogelijk vuil overblijft in de vijver.

 

Ten slotte moet je eraan denken om naast de mooie plantjes ook wat zuurstofplanten in het water te planten. Deze planten zorgen ervoor dat er voldoende zuurstof blijft in het water. Daarnaast concurreren ze ook met algen, wat ervoor zorgt dat je minder last zal hebben van algengroei in je vijver.

 

https://www.waterpompshop.nl/