Augustinus College
Image default
Woning en Tuin

Uw dakkapel vervangen: de kosten en de voordelen

Een dakkapel biedt meerwaarde voor uw woning, maar wanneer deze sterk verouderd is zal de meerwaarde afnemen. Wanneer er constant problemen optreden zoals lekken of houtrot, maar ook wanneer de constructie van de dakkapel zijn beste tijd heeft gehad, is het verstandig om uw oude dakkapel te vernieuwen. U kunt hierbij bovendien kiezen voor extra isolatie, accessoires en een upgrade in materiaal, door bijvoorbeeld uw oude houten exemplaar door een Trespa dakkapel te vervangen. Hieronder leest u wat voor een dakkapel vervangen de kosten bedragen en de voordelen die de keuze voor een nieuwe dakkapel met zich meebrengt.

De voordelen van vervanging van uw dakkapel

Hoewel vervanging van de dakkapel een flinke kostenpost is, is het vaak duurder om u krampachtig aan de oude dakkapel vast te klampen. Kosten van reparaties lopen al gauw op en uw woongenot gaat er niet op vooruit. Bovendien kan de waarde van uw woning flink dalen door schade als gevolg van bijvoorbeeld een lekkage.

Door uw oude dakkapel te vervangen komt er niet alleen een einde aan de vele reparaties, maar stijgt ook de waarde van uw woning. Tevens kunt u enkele verbeteringen aan laten brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Kies voor onderhoudsarm materiaal door uw dakkapel met een Trespa dakkapel te vervangen

  • Breng accessoires zoals een rolluik, vliegenhor of screen aan

  • Verbeter de isolatie met dubbel- of HR-glas

  • Laat een grotere dakkapel realiseren voor meer licht en ruimte

  • Kies voor een andere raamindeling of draaikiepramen

  • Pas het uiterlijk van de nieuwe dakkapel geheel aan op uw woonstijl

  • Laat ook het interieur renoveren, met mooie details zoals geïntegreerde spots

Toch liever repareren? Onderaan dit artikel vind u een link naar informatie over het repareren van een dakkapel. 

Uw huidige dakkapel met een Trespa dakkapel vervangen

Door uw oude dakopbouw met een Trespa dakkapel te vervangen, bent u verzekerd van een kwalitatieve en duurzame nieuwe dakkapel. Trespa is duurzaam materiaal, zeer onderhoudsvriendelijk en ziet er bovendien heel goed uit. Een Trespa dakkapel beschermt uitstekend tegen alle weersomstandigheden en heeft een lange levensduur. Bovendien is zo’n dakkapel in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar, waardoor het uiterlijk van uw dakkapel volledig is aan te passen op dat van uw woning. Door uw huidige dakopbouw met een Trespa dakkapel te vervangen realiseert u een mooie meerwaarde op uw woning.

Dakkapel vervangen: de kosten

Een niet geheel onbelangrijk aspect van de keuze voor een nieuwe dakkapel zijn de kosten die hiermee gemoeid zijn. Wanneer u kiest voor een dakkapel van dezelfde afmetingen als de oude, is het gemakkelijk om voor het vervangen van de dakkapel de kosten in te schatten.

Voor een houten dakkapel moet u hierbij denken aan een prijs tussen de € 3.200,- en € 3.900,-. Wilt u uw dakkapel met een Trespa dakkapel vervangen, dan liggen de prijzen tussen de € 3.700,- en € 4.600,-. Een polyester dakkapel vervangen brengt de meeste kosten met zich mee en kost tussen de € 4.700,- en € 5.500,-.

Wilt u exact weten wat u kwijt bent en bij de dakkapel vervangen kosten besparen? Vergelijk dan specialisten op dakkapelplaatsenvergelijker.nl en bespaar tot wel tientallen procenten op de offerteprijs.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/blog/dakkapel-reparatie/