Augustinus College
Image default
Beauty en verzorging

Geen pigmentvlekken meer op je bovenlip met deze trucjes

Een laserbehandeling, een chemische peeling, een pigmentvlekken crème, komkommer en citroen. Wat hebben deze met elkaar gemeen zal je misschien denken? Wel, het zijn allemaal oplossingen tegen donkere vlekken in het gezicht. Iedere oplossing heeft zijn eigen voor- en nadelen en de ene oplossing is ook al wat duurder dan de andere. Maar ze zijn wel allemaal heel effectief en oplossing tegen jouw frustratie. Meer uitleg over deze tips vind je in dit artikel.

 

Laserbehandeling

We zullen om pigmentvlekken op bovenlip tegen te gaan, meteen van start gaan met de duurdere oplossing: een laserbehandeling. Bij een laserbehandeling, die je laat uitvoeren door een huidspecialist, dringt het licht van de laser tot diep in de huid door. Dit licht dringt in de huidcel binnen en gaat het pigment erin verpulveren. De rest van de huidcel blijft gewoon intact. De behandeling is volledig pijnloos, enkel ervaar je volgens andere vrouwen wat neveneffecten zoals een rode huid en jeuk. Deze neveneffecten gaan echter even snel weer weg dan ze gekomen zijn.

Chemische peeling

Nog een dure behandeling tegen donkere vlekken in het gezicht, is een chemische peeling. Anders dan bij een laserbehandeling wordt daar de huid in het algemeen aangepakt. Wanneer je last hebt van donkere vlekken in het gezicht, wordt er op heel je gezicht een chemisch masker gesmeerd die die bovenste huidlaag zal doen vervellen. Hierdoor worden oppervlakkige pigmentvlekken mee verwijderd. Niet pijnlijk en wel voornamelijk geschikt voor pigmentvlekken die niet te diep in de huid gesitueerd zijn. De neveneffecten zijn te vergelijken met die van een laserbehandeling: een rode huid, bubbels en wat jeuk. Ook deze verdwijnen weer heel snel.

 

Skinlight

De volgende oplossing tegen pigmentvlekken op bovenlip is een pigmentvlekken crème. Skinlight is daar eentje van. Een heel zuinig werkende crème met een speciale whitening technologie die tot diep in de huid doordringt. Je hoeft hem maar twee maal per dag aan te brengen en even te laten intrekken. Daarna je huid nog extra verzorgen met een hydraterende crème kan nooit kwaad. Afhankelijk van het huidtype dat je hebt, zie je binnen de twee weken toch wel een enorm verschil.

Komkommer en citroen

Als laatste oplossing bespreken we de komkommer en citroen. Met een heel eenvoudig citroenmasker te maken kan je komaf maken met donkere vlekken in het gezicht. Je mengt het sap van een halve citroen met wat zout en olijfolie en klaar is kees. Even aanbrengen en een kwartiertje laten inwerken is genoeg. Ook een komkommer werkt tegen donkere vlekken, deze hebben anti bacteriële stoffen die goed zijn voor de huid. Je merkt het zelf, je huid bleken is helemaal niet zo moeilijk als je altijd had gedacht!