Augustinus College
Woning en Tuin

Eiken parketvloeren uit verschillende streken

Ga je op zoek naar een mooie eiken vloer dan kun je kiezen uit verschillende soorten en kleuren hout. Dit hout is afkomstig uit verschillende streken van de wereld. Wil je graag een lichte houtsoort dan is Amerikaans eikenhout een goede keuze. Dit hout is van nature licht en heeft ook een lichte patroontekening op het hout. Een ideale ondergrond voor een moderne woning of kantoor. Bij deze kleur vloer passen donkere meubels uitstekend, maar ook een opvallende kleur zoals groen of rood doet het hier uitstekend.

Frans eiken

Massief parket is meestal gemaakt van Frans eikenhout. In Frankrijk worden speciale bossen aangeplant voor het kweken van hout. Het is dus niet zo dat er voor jouw eikenhouten parketvloer bossen worden gekapt waardoor er minder bos in bepaalde regio’s in Frankrijk zou zijn. Het hout rijpt onder de warme Franse zon en heeft daardoor een mooie uitstraling. Dit hout past bij vrijwel iedere interieurstijl.

Europees eikenhout voor parketvloeren

Europees eikenhout groeit in de koudere delen van Europa. Het duurt daardoor langer voordat een boom groot genoeg is om gerooid te worden. Dit hout is echter wel het hardste hout uit Europa. Het is ook mooi donker, omdat het hout langer heeft kunnen rijpen. Wanneer je een parketvloer laat leggen van Europees eikenhout dan kies je voor een mooie donkere vloer die zich prima laat combineren met een lichte inrichting in een wat grotere ruimte. Zo zie je dat je verschillende keuzemogelijkheden hebt als je een parketvloer van eikenhout wilt leggen of laten leggen. De kwaliteit en de kleur bepalen vaak de uiteindelijke keuze.

https://www.parket-winkel.be