Augustinus College
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een avontuurlijk schoolreisje? Boek de Ridders op School!

Op schoolreis gaan en deze reis organiseren kost altijd veel tijd en energie. Allereerst de vraag: wat voor schoolreis wil je deze keer? Kinderen zijn relatief snel tevreden maar je wilt ze toch een educatieve reis laten ervaren en niet enkel naar de dierentuin gaan (dit kan natuurlijk ook leuk zijn voor de afwisseling). Er zijn in Nederland niet heel veel unieke en speciale schoolreisje buiten bijvoorbeeld een ritje naar een reptielenhuis. Het nadeel is dat hier vaak geen ruimte is voor een hele school.

Wil je de kinderen van jouw school écht een dag geven om nooit meer te vergeten? Regel dan een schoolreisje op school van Riddersopschool.nl. Dit is een partij die gespecialiseerd is in Middeleeuwse schoolreisjes en evenementen. Het enige verschil met een ‘regulier’ schoolreisje is dat je niet naar een externe locatie gaat, maar dat deze partij naar jouw schoolgebouw komt om het schoolplein of een aangrenzend grasveld om te toveren tot een middeleeuws festival. Zie je het al voor je? Alle kinderen in Middeleeuwse kledij, paarden, ridders… dit wordt een dag om nooit meer te vergeten!

Over Ridders te Paard

Ridders te Paard bestaat uit een team van meer dan 10 acteurs waarvan een groot deel, afhankelijk van de groepsgrootte, meekomt tijdens het evenement om de dag te organiseren en te begeleiden. Je kan uit een van de volgende pakketten kiezen:

  1. Project Camelot (dagprogramma en meest gekozen)

Project Camelot is een dagprogramma waarbij de hele school de hele dag zoet is. Er zijn verschillende activiteiten en circuits voor de leerlingen. De leerlingen worden in groepjes van 10 opgedeeld waarbij er gekeken wordt naar de leeftijd van de kinderen. Ze gaan dan onder anderen zwaardvechten, boogschieten, met ballen gooien, ringsteken op een houten paard en ze krijgen wapenleer. We zorgen dat de kinderen echt iets opsteken van deze dag.

De spellen zijn de opmaat naar het grote toernooi aan het einde van de dag. Onze ridders hebben onderling wat uit te vechten en zullen elkaar uitdagen tot een riddertoernooi. De ridders kunnen wel wat hulp gebruiken en tijdens de dag leren we een aantal leraren een gevechtsroutine waarmee ze de ridders kunnen ondersteunen. Wij zorgen voor de volledige kleding. De kinderen worden opgedeeld in twee groepen waarbij ze elk hun eigen ridder (Rode Roderick of Witte Wilhelm) aanmoedigen. Kort samengevat: een onvergetelijke dag.

  1. Het vaardigheden circuit

Heb je beperkt de ruimte en tijd? Dan kan je ook een vaardigheden circuit aanvragen. Dit duurt 2 uur en kan met de hele school gespeeld worden.  In 10 groepen van ongeveer 10 kinderen per groep gaan we o.a. boogschieten, kasteelbouwen, wapens bekijken en ook voelen, Kiddybattle, hoefijzerwerpen, zwaardvechten, ballengooien, bijlwerpen (bovenbouw), katapult schieten en aardappels hakken.

 Het is leuk om na de pauze met de hele school een Kiddybattle te spelen. Dit is een ’tikspel’ met nepzwaardjes tussen de leerlingen en de leerkrachten/hulpouders (waarbij de ridder uiteraard de leerkrachten gaat helpen).