Augustinus College
Image default
Banen en opleidingen

Dit zijn drie leuke banen in de zorg

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende baan in de zorg, maar weet je nog niet zo goed wat er precies bij jou past? In deze blog leggen we je meer uit over de verschillende banen in de zorg. Je leest meer over de werkzaamheden die bij deze banen horen. Hierdoor kun je voor jezelf nagaan of dit bij jou past. Bij sommige banen zitten er bepaalde eisen aan de Utrecht zorg vacature verbonden. Vaak zijn deze eisen van toepassing op je vooropleiding en ervaring. Het is ook mogelijk dat hier geen eisen aan worden gesteld. Vaak is dit afhankelijk van de werkgever. Lees hieronder meer over drie leuke banen in de zorg.

Verpleging en helpende

Werken in de verpleging is erg leuk en dankbaar werk. Een groot voordeel aan banen zoals verpleegkundige of helpende is dat deze Amersfoort zorg vacature overal voorkomt. Hierdoor heb je veel keuze en kun je zelf bepalen wat goed bij jou past. Je kunt ervoor kiezen om in een ziekenhuis te gaan werken maar het is ook mogelijk om in een tehuis voor senioren aan de slag te gaan. Als verpleegkundige of helpende ben je zeer breed opgeleid en hierdoor ben je inzetbaar op meerdere locaties.

Begeleider voor specifieke doelgroepen

Ben je graag met mensen bezig maar is het medische deel van de zorg toch niet helemaal wat je zoekt? Denk dan eens na over een baan als begeleider in de zorg. Als begeleider in de zorg kan je op meerdere locaties gaan werken. Vaak solliciteer je op een vacature voor een specifieke doelgroep. Dit kan voor in de gehandicaptenzorg zijn, maar bijvoorbeeld ook voor een groep met autistische jongeren. Hierin kun je zelf kiezen wat het beste bij jou past. Als begeleider ben je voornamelijk bezig met het bieden van structuur en hulp tijdens de alledaagse taken van cliënten. 

Diëtist en gewichtsconsulent

Vind je het leuk om bezig te zijn met gezonde voeding en ben je daarnaast op zoek naar een baan waarbij je mensen kunt helpen? Dan zijn de beroepen diëtist en gewichtsconsulent wellicht wel iets voor jou. Hierbij help en ondersteun je mensen op het gebied van voeding. Je kunt iemand helpen tijdens het afvallen maar het is ook mogelijk om iemand te helpen met aankomen. Door je opleiding heb je de kennis en expertise op het gebied van voeding die je kunt inzetten om mensen te helpen.