Augustinus College
Image default
Bedrijven

Denk hieraan bij het maken van een sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief schrijven, is niet voor iedereen een makkelijk ding dat je zomaar even doet. Voor wie bijvoorbeeld dyslexie heeft kan het lastig zijn om een brief zonder fouten te maken. Voor iemand die niet zo van het schrijven is, kan het ook een drama zijn. Moet jij een sollicitatiebrief schrijven maar weet je niet zo goed hoe je hiervan een succes moet maken? Lees dan hier over waar je aan moet denken bij het schrijven van een sollicitatiebrief.

Zorg voor een juiste opmaak van de brief

Er zijn op het internet diverse templates en voorbeeld sollicitatiebrieven met cv, zodat je kunt zien hoe de opbouw in elkaar zit. Vind je dat moeilijk om in Word te zetten? Vraag er dan hulp bij. Als je eenmaal een standaardopbouw hebt, kun je die wellicht voor meerdere sollicitaties als basis gebruiken.

Dyslexie

Het is geen schande dat je dyslexie hebt. Laat gewoon je brief door een ander, iemand die goed met taal is, lezen en verbeteren. Zorg er wel voor dat je eigen manier van spreken erin blijft zitten, uitgezonderd als dit een taalfout is. Trouwens, ook als je geen dyslexie hebt: het is altijd goed om je brief te laten nakijken door iemand. Zo voorkom je dat je afgewezen wordt door een klein taalfoutje dat je over het hoofd hebt gezien.

Curriculum vitae

Zet in de cv vooral ook de dingen die relevant zijn voor de functie. Er wordt steeds meer op vaardigheden gelet. Denk bijvoorbeeld aan het vermelden van het goed Engels kunnen spreken, als dit van belang is. Zorg ervoor dat er geen ‘gat’ is in je loopbaan. Zit die er toch in? Zet er dan wat je in die tijd wel hebt gedaan.

Vacature kinderopvang

Even een voorbeeld. Wil je reageren op een vacature in de kinderopvang? Zorg er dan voor dat je de vacature in de kinderopvang eerst goed leest. Daarna kun je in de sollicitatiebrief bijvoorbeeld aangeven dat je bepaalde eigenschappen hebt die zij bij de vacature in de kinderopvang van belang vinden. Daarbij is alleen zeggen dat je die eigenschappen hebt niet voldoende. Hoe dan wel? Geef het vooral aan de hand van voorbeelden aan. Dat maakt de brief veel sterker.

https://www.dakkindercentra.nl/vacatures-kinderopvang-dak/