Augustinus College
Dienstverlening

Deadbolt-sloten

 

Eén van de meest populaire en meestgebruikte soorten sloten zijn de deadbolt-sloten en de reden van de populariteit van de deadbolt is natuurlijk niet zonder reden. Met dit slot kun je er zeker van zijn dat het mechanisme zal werken. De manier waarop het werkt, is vrij simpel. Een component (de deur) wordt met de scharnieren met een onbeweeglijk voorwerp (de muur) verbonden door een sterke schacht die de twee samen verbindt.

 

Er zijn twee zeer belangrijke aspecten van de schacht, namelijk de lengte die ervoor zorgt het helemaal in elkaar valt waardoor het onbeweeglijk wordt en de sterkte die het moeilijker maakt om het te forceren of kapot te breken.

 

Een kleine uitleg geeft je een idee van de waarde van de lange schacht van de deadbolt-sloten en als je het voor je ziet, zul je ook beter begrijpen hoe het werkt. Het is belangrijk om de nodige druk te hebben om deze schacht door het onbeweegbare frame te drukken en het frame versterkt omdat het dieper ligt dan de rest van het slot. Als je niet zo technisch bent, is het wel belangrijk om te weten dat als je een schacht van 2,5cm of meer voorbij de slotplaat uitsteekt er veel meer druk nodig zou zijn om door de deur heen te breken.

 

De sterkte van het soort deadbolt dat je kiest is meestal afhankelijk van de soort materialen van staal en de legeringen. Het staal kan in verschillende sterkten en hardheid van de fabrikanten worden gekocht. Staal is een product dat wordt gemaakt van ijzererts waar koolstof aan is toegevoegd. De koolstof is maar in kleine hoeveelheden aanwezig maar speelt een essentiële rol bij het verharden van het staal. Als het metaal wordt verhit en wordt ondergedompeld begint het zijn structuur te krijgen. Vervolgens worden de metalen daarna weer verhit en gevormd tot het eindproduct zoals bijvoorbeeld de schacht van de deadbolt en vervolgens opnieuw gekoeld om zo de juiste hardheid te bereiken.

 

Er zijn eventueel nog andere materialen die tijdens het smeltproces aan het staal toegevoegd kunnen worden zoals chroom, mangaan, titanium, zink en nikkel, waardoor de sterkte van het metaal kan worden verhoogd.

 

Een andere belangrijke factor voor de effectieve beveiliging van de deadbolt is de slotplaat. De slotplaat speelt ook een belangrijke rol in de sterkte van het frame en het is van cruciaal belang dat het soort, dat je gebruikt om je slot vast te maken, goed past bij de deur, de post en het soort muur waar je deze wilt gaan gebruiken.

 

Deadbolt-sloten werken in horizontale richting vanaf de deur naar het frame maar als je deze sloten wilt gebruiken op een schuifdeur of op een Franse deur dan is de applicatie verschillend. Om ervoor te zorgen dat de deur niet zal verplaatsen, worden er verticale schuifsloten aan de onder- en de bovenkant van de deuren gebruikt. Afhankelijk van de ontwerpen van zowel de deur als van de bout moet je bepalen of de bout in het frame of in een metalen stukje bovenop het frame zal vallen. In sommige gevallen kan er ook een onderbout, die direct in de vloer of de ondervloer gaat, worden gebruikt.

Welk ontwerp deadbolt je ook kiest, het geeft je gezin de extra beveiliging die het nodig heeft en het zorgt ervoor dat de toegang tot je eigendommen voor inbrekers zeer moeilijk wordt gemaakt.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam