Augustinus College
Image default
Marketing

5 tips om je website vindbaar te maken in Google

Zoeken op Google is voor de meesten van ons een fundamenteel onderdeel van het leven geworden. Of we nu op zoek zijn naar de beste pizzeria in de stad of de dichtstbijzijnde ijzerhandel, Google is meestal onze eerste stop. Maar wat als de website van uw lokale bedrijf niet wordt weergegeven in deze zoekopdrachten? Hoewel het algoritme van Google behoorlijk complex kan zijn, zijn er een aantal eenvoudige wijzigingen die u kunt doorvoeren om uw zoekpositie te verbeteren. Volg deze vijf tips en u zult op weg zijn naar meer klanten!

Creëer geweldige inhoud die lokale zoekwoorden bevat.

Uw inhoud is de basis van uw website. Het is wat mensen zullen lezen en onthouden, dus het is belangrijk dat u inhoud maakt die relevant is voor uw doelgroep en lokale trefwoorden bevat.

Lokale trefwoorden zijn die woorden of zinnen die mensen in een bepaald gebied kunnen gebruiken bij het zoeken naar iets als de diensten die u aanbiedt. Bijvoorbeeld, als u eigenaar bent van een fietsenwinkel in Bergen op Zoom, dan heeft het weinig zin om in te zetten op zoekwoorden zoals “fietsenwinkel” of “heren fiets”. Dit omdat er te veel andere bedrijven hierop gevonden willen worden en ze niet specifiek genoeg zijn om te beperken wie precies op zoek is naar wat jij aanbiedt.

Om lokale SEO te integreren in uw bestaande inhoud:

 • Creëer geweldige content die relevant is voor uw doelgroep
 • Gebruik lokale zoekwoorden in titels, koppen en alt tags

Houd uw informatie up-to-date en consistent.

Wil je jouw website vindbaar maken? Zorg dan voor het volgende:

 • Houd uw informatie up-to-date en consistent.
 • Zorg ervoor dat uw website up-to-date is:
 • Werk uw openingstijden, adres, telefoonnummer, e-mailadres en andere contactgegevens direct bij als ze veranderen.
 • Update de tekst van uw site met nieuwe inhoud ten minste om de paar maanden (idealiter vaker dan dat).

Optimaliseer uw website voor mobiel en voice search.

 • Mobiel en voice search nemen toe. Als uw website nog niet geoptimaliseerd is voor mobiel, is het tijd om te beginnen.
 • Zorg ervoor dat uw website is geoptimaliseerd voor voice search. Uw site moet gemakkelijk te begrijpen zijn wanneer hij hardop wordt uitgesproken en een duidelijke structuur hebben zodat gebruikers snel kunnen vinden wat ze nodig hebben.
 • Zorg ervoor dat uw website geoptimaliseerd is voor zowel mobiel als voice search. Dit zal u helpen om gebruikers te bereiken die niet in staat zijn om een traditionele computer te gebruiken als gevolg van toegankelijkheidsproblemen of omstandigheden zoals kleine kinderen in hun armen hebben terwijl ze op het web zoeken (wat vaker gebeurt dan u denkt).

Link naar andere websites van hoge kwaliteit.

Link naar andere sites van hoge kwaliteit. Als u links plaatst, zorg er dan voor dat u linkt naar sites plaatst die inhoud hebben van dezelfde kwaliteit als uw eigen site. Als het niet relevant is voor uw site, neem het dan niet op in een link.

Als jouw website over skateboarden gaat en er is een bericht over hoe je een skateboardhelling maakt op een andere website, dan kan het zinvol zijn voor jou om terug te linken naar de andere website. Maar als hun inhoud niet gaat over skateboarden of het bouwen van schansen, verspil dan vooral je tijd niet om je website met die van hen te koppelen!

Door deze tips te implementeren kunt u uw website beter vindbaar maken in Google, wat zal leiden tot meer bezoekers en verkopen.

 • U moet een website hebben.
 • Optimaliseer uw website:
 • Zorg ervoor dat hij mobielvriendelijk is en de juiste hulpmiddelen gebruikt, zoals AMP (versnelde mobiele pagina’s) om de snelheid en laadtijden voor gebruikers op mobiele apparaten te verbeteren;
 • Zorg ervoor dat het goede, relevante inhoud heeft; en
 • Zorg ervoor dat je geoptimaliseerd bent voor spraakgestuurd zoeken, wat erg populair aan het worden is met Google Assistant (Google Home, Google Home Mini).

Website vindbaar maken

We hopen dat deze tips u een aantal ideeën hebben gegeven over hoe u de zichtbaarheid van uw website in Google kunt verbeteren, zodat meer klanten uw site kunnen vinden. Als u meer hulp nodig heeft bij het optimaliseren van uw site, kunt u overwegen contact op te nemen met een online marketing bedrijf die u kan helpen met de meerder marketingtechnieken. Het belangrijkste is om nu te beginnen na te denken over zoekmachine optimalisatie voordat het te laat is – want als je wilt dat klanten terugkomen, is er echt geen betere manier dan deze!

 

 

 

https://allinone-media.nl/